Tots els ulls en l’Avinguda Jaume I de Pego

La paralització de les obres d’aquest carrer neuràlgic ha desencadenat un malestar generalitzat, no només entre els veïns i veïnes del carrer, sinó també entre el consistori i l’oposició. En el darrer plenari ordinari una de les qüestions que més polèmica va alçar va ser la paralització de les obres de l’Avinguda Jaume I, incloses en la Remodelació de les 5 places de Pego. En aquell moment la regidora d’urbanisme, la socialista Anna Aparici va pujar al plenari una moció d’urgència “perquè el Plenari de l’Ajuntament de Pego expresse a la Conselleria competent la seua desaprovació respecte a la demora injustificada en l’execució de tals obres”.

La moció no es va poder discutir perquè el PP va votar en contra d’incloure-la a l’ordre del dia, argumentant que hauria d’haver estat com a tal, com a un punt més de l’ordre del dia. (Per part del govern municipal faltava Pepa Sendra per a arribar a la majoria absoluta). El grup municipal popular va exigir, en veu de la seua portaveu, Maite Ferrándiz, que el que havia de fer l’equip de govern és “informar” i expressava que “més valia que diguereu quines modificacions s’han fet respecte al projecte inicial que són la conseqüència d’eixe retard de les obres; no que diguereu ara que s’han retardat les obres per culpa dels de fora.”

Explicava després del plenari la regidora d’urbanisme, la campanya que s’ha encetat de recollida de signatures per a donar suport al requeriment que des de l’ajuntament s’està fent a la Conselleria perquè aquesta inste a l’empresa concessionària, COMSA, l’acabament de les obres. Des de COMSA, assegura Aparisi “asseguren que estan esperant que Conselleria els done uns diners d’un modificat i fins que no els donen eixos diners no van acabar les obres.” De moment, després d’enviar diverses cartes certificades a Conselleria, el consistori pegolí està esperant la resposta al voltant de la qüestió esmentada per a verificar el modificat i sinó, assegura la socialista, “per a emprendre, de manera legal, en contra de Conselleria o de l’empresa que té les obres”. Però la finalitat de la moció intentar “ajudar a tots el que viuen en el Jaume I a vore si podíem acabar estes obres” i rebutjava Aparisi la postura que el PP havia tingut en el plenari, al votar en contra de l’inclusió de la moció al plenari assegurant que “aquesta la manera que està ajudant el PP al poble de Pego”.

Pel que fa a la postura dels populars pegolins hem de dir que no tenim declaracions recents, perquè els intents dels serveis informatius per a posar-se en contacte amb ells han sigut negatius abans d’aquest informatiu. A més, Ràdio Pego no ha sigut inclosa en el llistat de mitjans de comunicació comarcals al que el PP de Pego va enviar un comunicat de premsa aquest cap de setmana passat parlant sobre aquesta qüestió. Tot i això recollim alguns fragments del diari Levante per a saber alguna cosa més del seu punt de vista, com és que el PP de Pego “va advertir a la regidora d’urbanisme de Pego –cite textualment – que acudint a la conselleria l’edil obtindrà <> i sabrà qui és el veritable motiu de la paralització de les obres, ja que al parèixer el desconeix, tot i ostentar dita regidoria>>”. Continua explicant el diari que “A més, per al PP, quan es faça la llum sobre per què estan suspesos els treballs en el carrer Jaume I, l’edil d’urbanisme <>”.

Al respecte d’aquesta qüestió l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, ha explicat que tot i que de vegades les obres tenen retards justificats, en el cas del carrer Jaume I no es dóna, ja que aquest “està pràcticament acabat”. De fet, el cap de divisió d’arquitectura d’infrastructures urbanes li ha explicat via correu ordinari que “falta reomplir la última capa de llast (zahorra) prèvia a l’acabat de la capa d’asfalt.” El que conten és que està fent-se un modificat perquè han eixit alguns problemes com, per exemple “el tipus de contenidors que estaven previst no eren com els que hi havia”. Ortolà apunta a què el problema més important potser econòmic.

És pregunta l’alcalde del municipi com és que, des de finals de juny, “s’ha donat a l’empresa una pròrroga de 12 mesos?”, una informació, assegura que se’ls ha donat ara. I continua plantejant-se si eixa pròrroga d’un any “és per asfaltar el carrer Jaume I?”. Apunta en aquest cas Ortolà a què poden desacords econòmics entre l’empresa Aquagest –concessionària del manteniment de la xarxa de l’aigua potable- i COMSA, l’empresa concessionària de les obres. Però assegura que l’ajuntament la única responsabilitat que té “és la de moure cel i terra per a què eixes obres s’acaben.”

Al respecte del canvi de canonades en el carrer de tota la polèmica, la portaveu del grup popular, Maite Ferrándiz va inquirir al regidor d’aigües, el socialista, Andreu Dominguis “per què es gasten els diners d’una obra per part de la Generalitat en renovar les canonades de les aigües potables quan els pegolins estan pagant eixa renovació de l’aigua potable”.

A aquesta qüestió li va contestar el regidor d’aigües amb dades des de 2003, tot i que ell només fa un any que està en el càrrec i va explicar que “Aquagest ha de posar una part”. Les inversions són sufragades per Aquagest, per l’ajuntament o per la diputació, depenent dels casos. A la pregunta de per què és ara quan es fa la inversió i no anys enrere? “Perquè si vas a alçar és precís canviar-ho” perquè la majoria de canonades que hi ha a Pego són encara de 1933 i quan es fan obres és el moment d’aprofitar per a realitzar el canvi, explicava, Dominguis, que alhora va assegurar que les inversions d’Aquagest per al manteniment de la xarxa ja estan fetes fins a 2009.

Carmelo Ortolà es pregunta retòricament “per què no empolen?” I contesta “perquè no volen” i exposa dos motius “perquè algú no està pagant a l’empresa el que havia de pagar-li o perquè està retardant-se d’una manera incomprensible per a crear crispació social, no li veig una altra explicació.” El primer edil, també contesta a les declaracions del PP ja que aquestos “li demanen –a Anna Aparisi- que diga públicament què passa amb la xarxa d’aigües potables”. Segons Ortolà la xarxa hídrica “ja està acabada”.

Sobre les declaracions del PP en el comunicat als mitjans de comunicació comarcals –que no local- en què “lamenten que l’edil socialista es done per contenta enviant cartes per a saber per què s’han paralitzat les obres –i instant-la a què- << isca del seu ben intencionat despatx i pateges la pròpia conselleria una vegada i una altra, acompanyada de qui pretén dirigir el nostre municipi>>, indica el PP”, l’alcalde de la localitat contesta que “si una reunió amb el director general d’obres públiques va a solventar el problema va tots els dies al que siga, el problema és que estan donant excuses.”


543 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!