Tot preparat per a la romeria de Sant Antoni

Organitzada des de fa 39 anys pel Club Esportiu ‘Els carreters’, enguany la cita amb aquesta romeria torna a ser a les 10 del matí des de l’ermita de Sant Josep. A les 11h. està prevista la missa en honor a Sant Antoni. Dissabte per la nit, els carreters ho celebraran al camp de tir i arrossegament amb una torrada i bona conversa.
Sant Antoni Abad és representat amb un porc al seus peus i, en certa manera arrel d’això és considerat el patró dels animals. Curiosament, però, el pare Miquel enguany ens ha explicat una interpretació no tan estesa, sobre l’origen d’aquest porc als peus de Sant Antoni. En l’època en què va viure Sant Antoni, al segle III de la nostra era, la imatge del porc que acompanya el sant representava “el dimoni i la resta d’animals que l’acompanyen les temptacions que ell tenia”.

El Pare Miquel destacava de Sant Antoni la seua actualitat i popularitat, ja que la seua festivitat són moltes les localitats valencianes que la celebren. Sobre la vida del sant, narrava el Pare Miquel, que la seua orfandat als 18 anys va ser la desencadenant de que escoltara aquestes paraules de l’evangeli: “si vols ser perfecte, ven el que tens, reparteix-ho als pobres i segueix-me” i les seguira al peu de lletra.

Tornant a l’actualitat, des de fa 39 anys el Club Esportiu ‘Els Carreters’ organitza al voltant del 17 de gener dos activitats per a honorar la figura de Sant Antoni. La primera d’elles té lloc dissabte a la nit. Es tracta d’una torrada al camp de tir i arrossegament en la que s’ajunten els amics per tal de lligar tots els flocs solts de diumenge.

A les 10 del matí de diumenge, 22 de gener, tota aquella persona que tinga una mascota i tinga ganes de fer un entretingut passeig pot acudir a la romeria que organitzen els carreters. Una romeria que ix des de l’ermita de Sant Josep amb cada vegada més èxit d’afluència de gent. La imatge de l’arribada dels carros tirats dels cavalls, ben engalanats, és per no perdre-se-la.

Una vegada arribades a Sant Antoni les vora 100 aques, els carreters esmorzen. A les 11 està prevista la missa que oficiaran els pares franciscans, que són els custodis de l’ermita de Sant Antoni. Després de la mateixa els carreters repartiran els bunyols beneïts. Uns bunyols que s’han convertit en un element imprescindible per arrodonir la festivitat de Sant Antoni. Aquestos són fets la nit d’abans per les mares, dones i filles dels carreters. Per als animals, garrofes beneïdes.

El franciscà pare Miquel, ressaltava això mateix, que les voltes i els bunyols beneïts són importants, però per sobre de tot això està la missa.
673 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!