Tornen les classes dimecres de vesprada en infantil i primària

A partir del dilluns 10 d’octubre, l’horari setmanal de classe serà de 9 a 12h. i de 15 a 17h. degut a que la Direcció Territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació no ha convocat ni autoritzat l’oferta formativa del Projecte de Formació en Centres per a professorat; formació que es venia realitzant els dimecres de vesprada.
Si l’educació pública no té ja prou problemes amb les retallades, encobertes o descobertes, ara se n’afegeix una més, en aquest cas en infantil i primària. Ahir per la vesprada Ràdio Pego rebia, com suposadament han rebut les famílies amb filles i fills escolaritzats, un comunicat dels col•legis públics pegolins per a informar-los sobre el nou horari de classes. La pregunta és òbvia: per què aquest canvi? I això és justament el que explica la comunicació dels centres públics d’infantil i primària.

El problema radica en què l’horari que es venia realitzant en els centres educatius fins aleshores, aquell que permetia a l’alumnat tenir la vesprada de dimecres lliure, està vinculat a un Projecte de Formació en Centres que realitza el professorat els dimecres de vesprada. I aquest curs, per motius desconeguts, l’oferta formativa no ha estat convocada ni autoritzada per la Direcció Territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació.

És justament per aquesta raó que, expliquen des de les direccions dels centres educatius, “no podem seguir fent l’horari actual i hem de fer horari de 9h. a 12h. i de 15h. a 17h. tots els dies de la setmana fins que es publique i s’autoritze el Projecte de Formació en Centres”.

Serafina Cabrera, explicava que “pot ser en una o dos setmanes haurem de tornar a canviar”, si es confirmen els rumors sobre que en breu es convocarà el Projecte de Formació en Centres. No obstant, mentre això passa o no passa, incidia Cabrera en què “hi ha moltes coses que depenen de l’horari eixe, com són transport i com són activitats extraescolars”.

Filava més prim la directora del CEIP Rosalia Bondia i desvelava que “encara que la rumorologia diu que el proper dilluns eixirà l’ordre de convocatòria; després els centres han de fer la sol•licitud i després s’ha d’autoritzar”, així que no es pot assegurar quan es restabliria l’horari, ja que “pot passar una setmana, poden passar dos, depèn de la urgència o del que tarden en contestar-nos”. La problemàtica és unànime a tots els centres educatius públics de Pego.

El canvi d’horari es farà efectiu a partir de dilluns que ve, 10 d’octubre. Des d’eixe dia les classes s’impartiran de 9h. a 12h. i de 15 a 17h. I insisteixen els centres educatius en el seu comunicat, “el dimecres per la vesprada sí que hi haurà classe fins a nou avís”.

Des de la direcció dels centres lamenten aquesta situació i el trastorn que pot ocasionar i esperen que es resolga el més aviat possible. De fet, la directora del CEIP Rosalia Bondia, intentava tranquilitzar a les famílies i esperava que “el més aviat possible es torne a restablir l’horari que estava previst”. A més, subratllava el fet que “no és un horari capritxós. No és perquè nosaltres vulguem, sinó que és un horari que està sotmès a la formació dels mestres; que també és important que estiguem formant-nos contínuament per a millorar la nostra tasca”.
493 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!