Austeritat en els actes del nou d’octubre a Pego

Enguany l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego ha decidit reduir a la mínima expressió els actes dedicats a la diada dels valencians i les valencianes. Així, per a diumenge només hi ha prevista la processó cívica, l’actuació de les Dansaires d’Uxola i la banda de música. D’altra banda, el Bloc-Coalició Compromís, anunciava que no assistirà a l’acte institucional.
Durant tota la setmana ho hem pogut escoltar a Ràdio Pego en aquest avís municipal. Els actes del 9 d’octubre per a aquest 2011 s’han reduït a la mínima expressió acord amb l’austeritat econòmica que requereix el moment. Així, s’ha mantingut la processó cívica que tindrà lloc a les 11:30h. Eixirà des de la Plaça de l’Ajuntament per a arribar a la Plaça de Jaume I on, explicava Andreu Dominguis, membre de l’equip de govern per part del PSPV, se li ofrenarà una corona de llorer al bust del rei En Jaume i després les Dansaires d’Uxola faran una actuació de balls tradicionals valencians. En acabar, la banda de música interpretarà l’himne de la Comunitat Valenciana. Admetia Dominguis que “se suprimirà la picadeta o vi d’honor que es feia perquè són moments d’austeritat i no es pot fer”.

Per part de Ciutadans de Pego, Pascual Garcia, convidava a la població a acudir a l’acte per la seua significació i no perquè facen o no facen vi d’honor.

Per la seua banda, al respecte dels actes del nou d’octubre, el Bloc-Coalició Compromís, de mà de la seua secretària local i també regidora en l’Ajuntament de Pego, Conxa del Ruste, anunciava que no assistirà als actes convocats pel consistori “perquè mentres hem estat en l’equip de govern, en general, no ens hem sentit representats en la manera en què se celebrava esta festa que, per a nosaltres, és molt nostra. Per tant, ara que estem fora, que no tenim l’obligació moral que teníem abans d’assistir a tot allò que fora institucional, hem decidit desmarcar-nos i fer el que nosaltres creiem que hem de fer”.

I la pregunta sorgia d’aquestes últimes paraules de la secretària del Bloc de Pego, què és el que està preparant la formació per al 9 d’octubre? Confessava del Ruste que enguany “simplement hem fet uns fullets explicant el que és la festa, el que és la ‘mocadorà’, reivindicant les festes tradicionals i esperem per a l’any que ve […] enllestir una nova etapa en una celebració com nosaltres voldríem”.
511 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!