Tomàs Llopis i Guardiola serà nomenat fill adoptiu de Pego

A proposta d’Atzaïla, Associació Cultural i amb la tramitació de l’expedient per part de la regidoria de Cultura. Tots els partits es van mostrar a favor d’esta petició del ple per l’activa implicació del beniarbegí al poble que fa anys que l’acull, a més de per la seua reconeguda trajectòria docent i literària.
El ple ordinari del mes de juny que es va celebrar ahir a l’Ajuntament de Pego va aprovar per unanimitat que Tomàs Llopis i Guardiola siga nomenat fill adoptiu de Pego, per a reconèixer «els seus mèrits en els àmbits de les arts, educació i cultura, en general». La regidora de Cultura, Laura Castellà, qui va iniciar l’expedient per a este nomenament, va explicar que la proposta va partir de l’Atzaïla, Associació Cultural i que, «nosaltres, com a grup polític la fem nostra i creiem que, respecte a tots els mèrits que té Tomàs Llopis, considerem que és oportú nomenar-lo fill adoptiu».
Irene Sendra, portaveu de Volem Pego, va manifestar que li semblava «molt bé que Tomàs Llopis, que és un veí que tots estimem moltíssim, que ha format part de la vida de molts joves, que està realment en actiu com a escriptor i està molt implicat en tota la vida del poble, que siga nomenat fill adoptiu ens pareix perfecte».

«Tomàs és una persona que forma part d’este poble», afirmava Carmelo Ortolà per part de Ciutadans de Pego Independents. Alhora que afegia que, «amb independència d’ideologies polítiques, pensem des de Ciutadans que és una persona que mereix el reconeixement ja que ha estat treballant molt per la cultura».

«Independentment de la ideologia política […] anem a recolzar la proposta perquè des de fa molts anys que és fill adoptiu de Pego de facte i perquè també reconeixem la tasca feta com a professor a l’Institut», declarava Ana Ortolà, portaveu de Partit Popular.

També des de Compromís lloaven la proposta portada a plenari. Anna Sastre manifestava que «Tomàs des què va arribar a Pego ha participat activament en la vida cultural del poble com a versaire, com a escriptor, com a docent, catedràtic» i afegia que «tots els que l’hem tingut a l’aula sabem perfectament la passió en la que ens ha ensenyat i sobretot pel sentiment de país i d’estima a la nostra llengua».

Així, per unanimitat del ple, s’aprovava l’expedient per a nomenar fill adoptiu de Pego Tomàs Llopis i Guardiola.
En relació a este punt, immediatament abans s’havia aprovat modificar el Reglament d’honors i distincions. Més concretament el seu article 23 perquè este restringia el dia de lliurament d’honors i distincions al 9 d’octubre. Amb la modificació aprovada també per unanimitat s’afegix «que serà també durant les festes patronals en honor al Santíssim Ecce-Homo i a determinar per la corporació». Explicava l’alcalde, Enrique Moll, que en alguna ocasió s’ha donat el cas de «voler distingir a alguna persona com a fill adoptiu o fill predilecte i en les dates marcades pel reglament, no s’ha pogut fer l’acte i per això hem decidit ampliar-lo a les festes patronals».

La proposta d’ampliació del període establert per a celebrar el lliurament de distincions era aprovada per unanimitat.

984 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!