Els plens ordinaris de Pego se celebraran a les 8 del matí

És la proposta que l’equip de govern va elevar ahir a la sessió ordinària de juny. Esta contrasta amb la proposada per Compromís i recolzada pel PP i Volem Pego que els plens ordinaris se celebraren a les 20h.
L’equip de govern va presentar dijous al ple ordinari de juny una contraproposta sobre l’horari de celebració del ple. Una proposta distinta a la presentada per Compromís i recolzada per la resta de grups de l’oposició (PP i Volem Pego) perquè els plens ordinaris se celebraren a les 20h., «amb la finalitat que pogués acudir més gent atès que ja ha finalitzat l’horari laboral». Esta proposta, però, no va passar el filtre de la Comissió Informativa corresponent. Així, el Dictamen que es va elevar ahir al ple ordinari, a proposta de l’equip de govern, va ser realitzar els plens ordinaris a les 8 del matí.

Des de Volem Pego, Irene Sendra, recordava que des del principi de legislatura està demandant el celebració dels plens de vesprada, entre «les 19 i 19.30h., quan tots poguérem vindre i fer les comissions de vesprada també». Considerava Sendra que, «a les 8 del matí, si s’allarguen els plenaris, ens quedem igual, perquè has de deixar la faena de matí». concloïa la portaveu de Volem Pego que la proposta «no crec que facilite per a res el poder vindre a les 8 del matí».
«Som partidaris de fer-ho o a primera hora del matí o a última hora de la vesprada», manifestava el portaveu de Ciutadans de Pego Independents, grup que forma part de l’equip de govern. Carmelo Ortolà va afegir, però, que es va triar la primera opció perquè «a les 8 del matí tot el personal funcionarial d’esta casa està treballant». Recordava també que actualment els plens es poden veure a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Pego gràcies a les vídeoactes.
«Pensem que este horari és més per motius personals d’algú de l’equip de govern que li vindrà bé eixa hora que no per la qüestió dels funcionaris», declarava el popular Javier Gascó. Defensava el portaveu del PP que «a les 7 o les 8 de la vesprada és millor per a la gent […] perquè la majoria ja ha acabat de treballar».
Compromís per Pego, partit que havia proposat per registre d’entrada la modificació horària de les sessions a les 20h., explicava el seu portaveu Àngel Oltra que «ho vam fer principalment per a facilitar que la gent poguera assistir». I contestava a Carmelo Ortolà sobre la qüestió del personal de l’Ajuntament de Pego que «els dijous de vesprada ja es treballa […] es pot compensar de moltes maneres». Preguntava el portaveu de Compromís «com pot ser que tots els pobles del voltant el facen [el ple] per la vesprada i que a Pego hi haja tanta complicació».
Raúl Tamarit, portaveu socialista, va explicar que si havia d’haver canvi d’horari del ple, «la millor hora per motius laborals dels regidors que estem a l’equip de govern era passar-ho a les 8 del matí».
Així, a partir del mes que ve les sessions plenàries ordinàries passaran a celebrar el primer dijous de mes a les 8 del matí perquè la proposta era aprovada amb 9 vots a favor (PSPV i CdPI) i 7 vots en contra (Compromís, PP i Volem Pego).
830 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!