Tenim nova àguila pescadora a la Marjal, Brisa

El projecte de recuperació de l’àguila pescadora a la Marjal de Pego-Oliva segueix en marxa. De fet el paratge natural compta, des del passat 22 de setembre, amb una nova inquilina, es tracta de Brisa, rapaç procedent de les Illes Balears i que, a diferència d’altres ocasions, és més major que els altres exemplars, compta ja amb uns 250-280 dies de vida.

La de Brisa no ha sigut una vida fàcil. Va nàixer a les Balears on va ser rebutjada per la mare. Això li va ocasionar problemes a l’hora de poder alimentar-se, procés tan important en els primers compassos de vida de qualsevol animal. Tot i això, Brisa va emprendre vol, però malauradament les males condicions físiques l’obligaren a desistir, caient en aigües del Mediterrani, on va ser trobada sense quasi forces per sobreviure. Per sort va ser rescatada amb vida.

Des d’eixe moment Brisa ha passat per un procés de recuperació, entre altres llocs, a un centre especialitzat de Santa Faz. Ja amb millors condicions, es va decidir enviar-la a la Marjal, “perquè es tracta d’un lloc amb les condicions perfectes perquè puga acabar la seua recuperació i també fer vida”, explicava ahir Itziar Colodro, membre de la Fundació Migres, una de les potes d’aquest projecte de recuperació de l’àguila pescadora a la Marjal, juntament amb el Servei de Vida Silvestre de la conselleria de Medi Ambient, la Fundació Iberdrola i els ajuntaments d’Oliva i Pego.

Instal·lada ja a la Muntanyeta Verda, Brisa haurà d’estar uns dies de rehabilitació. Se li ha fet “ un empelt de plomes a la cua, que va patir ferides quan va caure al Mediterrani”, ha explicat Colodro, qui creu que en una setmana l’au podrà començar a volar.

Ahir els tècnics encarregats del projecte col·locaren a Brisa un GPS, “per a saber on està en tot moment i detectar possibles amenaces, com es va fer amb els anteriors inquilins”.

Brisa és el relleu d’Estell, l’anterior exemplar d’àguila pescadora que va viure a la Marjal, i que també va formar part d’aquest procés de reintroducció de l’àguila pescadora; però de la qual malauradament des fa uns mesos que no se sap res.

Tanmateix, s’espera que Brisa siga la punta de llença per a donar continuïtat al projecte, perquè està prevista l’arribada de més exemplars, tot i que encara no hi ha dates definides.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, ha manifestat que a l’Ajuntament estan “molt orgullosos d’aquest projecte” i que volen “que l’àguila pescadora vole els nostres cels com ho feia en temps passats”. En la seua opinió “és necessari apostar per aquest tipus d’iniciatives tan importants per a la fauna i flora del nostre parc natural”.

790 Visites
Hola!!