Teatre, música i exaltació del caràcter resilient dels valencians en l’acte del 9 d’Octubre

La pluja va donar treva i l’acte es va celebrar a la plaça Jaume I, on es van donar cita els membres de la corporació municipal, La Clandestina, l’Orfeó de Pego i ciutadania en general.

Tot va començar amb una representació teatral en què es donà vida a Jaume I, la seua companya Violant d’Hongria, i Al-Azraq i la seua parella, Atzaïla, advocaven per la pau a través del diàleg i la tolerància. També reteren homenatge, a través dels seus versos, a Vicent Andrés Estellés.

I al so de la Muixeranga, que interpretaren els músics de La Clandestina, l’equip de govern i Compromís dipositaren les seues ofrenes florals a la figura de Jaume I. Un gest que duria a terme després el grup del Partit Popular amb l’himne regional sonant de fons.

Pel que fa al discurs institucional, l’encarregada va ser la regidora de Cultura, Laura Castellà, qui va destacar la fortalesa i la resiliència de la societat valenciana i va fer referència a la figura del poeta il·licità Miguel Hernández, un dels Premis 9 d’Octubre de la Generalitat Valenciana.

Per a aquesta ocasió es recuperà l’actuació de l’Orfeó de Pego, que interpretà, entre d’altres, temes de Paco Muñoz i de Lluís Llach. L’Orfeó ha tornat a participar en la celebració institucional del 9 d’Octubre després de la seua absència marcada per la pandèmia. Ens hem deixat per al final una xicoteta mostra de l’actuació.
703 Visites
Hola!!