Suma avança als ajuntaments prop de 300 milions d’euros per a garantir la seua liquiditat

Els municipis que ho sol·liciten podran accedir de forma immediata a una avançament per a afrontar les seues despeses corrents sense haver d’esperar a finalitzar la recaptació. 121 ajuntaments ja han sol·licitat un avanç a compte de la recaptació de l’IBI i el IAE. Pego encara no ho ha fet, però ens han avançat que tenen intenció de demanar este avançament en breu, una operació habitual per estes dates. L’organisme de gestió tributària de la Diputació d’Alacant firma l’operació de tresoreria amb els interessos més baixos de la seua història.

logo-suma-bilin-2SUMA Gestió Tributària anticiparà als ajuntaments de la província un total de 285 milions d’euros per a garantir la seua liquiditat. El president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, acompanyat pel vicepresident i diputat d’Hisenda, Alejandro Morant, va subscriure ahir una operació de tresoreria amb distintes entitats bancàries per a impulsar esta mesura que permet als municipis que tenen delegada la gestió i cobrament dels seus tributs (IBI i IAE) en l’organisme tributari afrontar en millors condicions i des de principis d’any el pagament de les seues despeses corrents sense haver d’esperar a finalitzar la recaptació dels seus impostos.

En este sentit i gràcies a la sòlida situació financera de Suma i a les negociacions realitzades amb els bancs, s’ha aconseguit l’operació de tresoreria amb els interessos més baixos de tota la seua història, segons va explicar el director de l’organisme, Manuel Bonilla. El crèdit, firmat amb huit entitats bancàries -Santander, BBVA, BMN, Sabadell, Bankia, Caixa Ontinyent, Caixabank i Caixa Rural Central- es va tancar amb un tipus d’interès ponderat del 0,19%, el 32% menys que l’any anterior, el que es traduïx en un important estalvi per als ajuntaments i repercutix positivament en la ciutadania.

Els 285 milions de l’operació ja es troben a disposició dels consistoris i han sigut, de moment, 121 els que han sol·licitat a Suma un avanç a compte de la recaptació de l’IBI i el IAE. Els esmentats avançaments es calculen en funció del volum de recaptació de cada ajuntament amb què es fixa un màxim. A partir d’ací els municipis poden sol·licitar la quantitat que necessiten i els avanços es fraccionen en nou mensualitats, de manera que poden disposar cada mes dels diners que necessiten per a les seues despeses corrents.

SUMAPego no és un dels 121 municipis que ha demanat ja l’avançament a Suma. No obstant això, fonts del departament d’Intervenció i Tresoreria ens han informat que té intenció de sol·licitar eixe avançament en breu. Una operació que és habitual per estes dates.

 

1595 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!