Sota el lema ‘acudix, la teua salut està en joc’, el Comité d’Empresa de l’Hospital de Dénia i la Junta de Personal del departament sanitari 13 convoca una assemblea informativa

Per a explicar els problemes que estan produint-se en l’atenció sanitària de la Marina Alta degut als retalls econòmics que aplica Marina Salut. L’assemblea informativa tindrà lloc el dijous 3 de novembre, a les 19h. a la Casa de Cultura de Dénia.
La situació sanitària està en la primera plana de l’actualitat dia sí, dia també. A la Marina Alta sempre ha estat deficitària, tot i que des què s’obrí el nou hospital i la Pedrera reabsorbí les especialitats que abans estaven en el carrer Marqués de Campos, la sanitat passava un tant desapercebuda. No obstant, ara torna a agafar protagonisme de la mà del Comité d’Empresa de l’Hospital de Dénia i de la Junta de Personal del departament sanitari de la Marina Alta.

En una nota de premsa remesa cap a les 13:35h. de dilluns, el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Dénia i la Junta de Personal del Departament de Salut de Dénia informen que han convocat una assemblea informativa per tal d’explicar els problemes que s’estan produint en l’atenció sanitària de la Marina Alta degut als retalls econòmics que està aplicant Marina Salut i que segons remeten són els següents:

“- En les últimes setmanes s’han tancat 36 llits d’hospitalització (18% del total) a l’Hospital de Dénia. Només en el servei de Cirurgia han tancat 21 llits.

– Reducció de la plantilla assistencial a la Unitat d’Urgències, en el torn de nit.

– S’han produït en els últims 15 dies, 6 acomiadaments de personal administratiu i sanitari, creant un ambient de total incertesa per a la resta del personal.

– Els especialistes de Pneumologia, Neurologia, Patologia Digestiva, Cardiologia, etc, han estat obligats per l’empresa Marina Salut a deixar de fer guàrdies, augmentant el descontent laboral, i per tant, facilitant la fuga d’especialistes amb experiència a altres departaments sanitaris, amb la minva que això suposa per a la salut de la població.

– L’empresa Marina Salut està negociant l’externalització del laboratori, prioritzant baixar despeses a costa de la qualitat assistencial, que de segur, es ressentirà.

– Mentre els treballadors de base van disminuint, el nombre de directius està augmentant. El Comitè d’Empresa ha sol•licitat reiteradament les dades laborals (retribucions i funcions) de càrrecs directius i no se’ls facilita.

– S’estan limitant els trasllats de pacients que ho necessiten, a altres centres de referència (Hospital Clínic, Hospital General, H. La Fe, etc).

– També s’han anul•lat els trasllats de pacients crònics a l’Hospital La Pedrera, derivant- los a centres no qualificats, o al seu domicili directament.

– Reducció de l’estoc de medicaments i material de cures, obligant als metges a emetre receptes perquè els pacients puguin rebre el tractament mèdic.

– La població està patint molta demora per rebre atenció mèdica.

En conclusió, tots aquests aspectes influeixen directament sobre la salut de tots els usuaris, produint-se un empitjorament de la qualitat assistencial en aquest departament. Estem en inferioritat de condicions respecte a altres departaments per motius purament econòmics.

Per tot això, CONVOQUEM a tota la població, i en especial, a totes aquelles persones que puguin aportar experiències en el tema”. Fins ací la informació que aporta aquesta nota de premsa. La convocatòria està fixada per al proper dijous, 3 de novembre, a les 19h. a la Casa de Cultura de Dénia.
598 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!