S’inicien les tastes de l’obra de reparació del passeig Reina Sofia

Una de les tres execucions que contempla la subvenció concedida per la Diputació d’Alacant a l’Ajuntament de Pego per un valor total de 180.000€. A més, de la reparació del passeig Reina Sofia esta subvenció contempla la instal·lació de tres reixetes a la zona del Pla de la Font per evitar inundacions i també el canvi de gronxadors.
Des de la Regidoria d’Urbanisme informaven divendres passat que hui dilluns començaven les obres del projecte “Reparació de tram de vial públic al passeig Reina Sofia” subvencionant al 100% per la Diputació d’Alacant, amb un pressupost de 51.670,96€. El tancament del tram afectat al passeig Reina Sofia s’ha realitzat a últimes hores del matí i a primeres de la vesprada dos operaris han començat les tastes de la superfície on s’actuarà. Segons indicava la regidora d’Urbanisme, Alícia Siscar, les obres en si començaran demà dimarts.
L’objectiu d’estes obres és substituir les canalitzacions existents d’aigua potable i sanejament que puguen estar deteriorades. I és que, explicava Alícia Siscar, que en examinar el que hi ha sota la calçada van detectar que «els desaigües estan enfonsats», d’ahí el mal estat del ferm de la vorera i la calçada de la zona propera a la plaça de l’Antic Regne de València. L’obra prevista s’ajusta al PGOU vigent i tindrà una durada màxima de 3 mesos, encara que, informava la regidora d’Urbanisme que l’empresa ha assegurat que, té previst finalitzar l’obra en un període aproximat d’un mes i mig.
La subvenció total que Diputació ha concedit a l’Ajuntament de Pego és de 180.000€ per a executar tres projectes. Divendres passat se signava l’acta de replanteig de la reparació del passeig Reina Sofia del primer. També se signava l’acta de replanteig d’una segona execució, la instal·lació de tres reixetes per a evitar inundacions al Pla de la Font. Segons explicava Alícia Siscar a Ràdio Pego, la primera reixeta aniria en la part alta del passeig Cervantes, «de part a part» i una segona al mateix Pla de la Font. La segona execució està previst que s’inicie després de Reis i s’espera que estiga acabada abans de Carnestoltes.
La tercera execució està dedicada a gronxadors nous que es distribuiran a la Quintana i a la zona del pavelló ‘Ausiàs March’. Està previst que siga en març quan es duga a terme esta tercera actuació.

Diputació és qui licita les obres d’esta subvenció i és, per tant, qui tria les empreses que executen els projectes mencionats. Estes empreses, informava Alícia Siscar, són de la comarca, més concretament Beniarbeig i Benidoleig. No obstant, la regidora d’Urbanisme reiterava la necessita que siguen empreses locals les que executen obres com estes perquè «és una important quantitat de diners que repercutiria íntegrament en el municipi».

Pel que fa a la licitació de l’obra bianual 2015-2016 d’ampliació del cementeri que també va ser aprovada per la Diputació enguany i que encara no s’ha licitat, l’Ajuntament no hi té notícies. Només que podria licitar-se cap al mes de febrer. Mentrestant, el consistori està realitzant una nova línia de nínxols perquè hi ha demanda. Apuntava Siscar que l’Ajuntament està plantejant-se no vendre’ls per avançat, sinó a mesura que vaja faltant la gent per evitar endur-se sorpreses.

1063 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!