S’inicien les negociacions per rellançar Terra de Retrobament

Diumenge de matí es van reunir a l’Ajuntament de Pego fins a 20 representats polítics dels pobles de la comarca que formen part del projecte Terra de Retrobament, del Consell Insular i de Baleària per a intentar engegar de nou el motor del projecte d’intercanvi cultural, social i econòmic entre La Marina Alta i Mallorca. Els canvis polítics van fer aturar la creació de la Fundació Terra de Retrobament i ara la predisposició és bona, tot i que des del Consell Insular es va anunciar que no havien trobat informació sobre el programa i començaven de zero. Diumenge de matí, l’ajuntament de Pego rebia, amb discreció, representants del Consell de Mallorca i d’alguns dels pobles de la Marina Alta i Baixa que formen part del programa Terra de Retrobament, com així a la Fundació Baleària. Aquest trobada tenia com a objectiu un primer contacte entre els nous interlocutors per part del Consell Insular. Recordem que Terra de Retrobament es trobava, després de 3 anys i mig de funcionament, en el moment crucial de crear la Fundació Terra de Retrobament per tenir un ens jurídic vàlid. Aquest procés, però, es va veure aturat per les eleccions municipals i autonòmiques de maig. Diumenge es reprenien les converses.

Fins a 20 representants polítics i d’associacions implicades van acudir al saló de plens de l’ajuntament, on l’alcalde de Pego, l’independent, Carmelo Ortolà els va encoratjar a continuar amb la iniciativa de retrobament perquè “no passe a l’oblit del temps”.

El motiu d’aquesta trobada és, assenyalava Ricard Pérez, gerent de la Fundació Baleària, “demostrar l’interès del Consell de Mallorca de tornar al programa Terra de Retrobament”. A partir d’ara la Conselleria d’Esports i Promoció Sociocultural seran els únics interlocutors en el projecte, per tant “són els que han de reconduir la situació del programa”. Pérez afirma que “s’ha de generar confiança entre els pobles amb dues línies”, la turística i la social amb els agermanaments.

L’anterior regidor de turisme de Pego, el nacionalista Joan Carles Cambrils va recordar la història de Terra de Retrobament per posar en situació els nouvinguts. Va ser l’any 2004 coincidint en el 725é aniversari de la Carta Pobla de Pego, quan es redacten els estatuts de Terra de Retrobament, que s’anomenaran la Carta de Pego i que són els que serveix per a donar la benvinguda als nous pobles que van afegint-se al programa d’intercanvi cultural, social i econòmic entre Mallorca i les Marines, any rere any.

Per la seua banda, Baltasar Cortés, Secretari Tècnic General del departament d’esports i promoció sociocultural del Consell Insular va confirmar el seu compromís de futur i va definir Terra de Retrobament com “un gra de llum”. Per la seua banda afirmava que “s’implicaran al 100% per seguir les activitats” perquè el programa el veuen com el seu programa estrella.

Des de Llíber, el seu representant va demanar que no s’ature el programa perquè ha fet trobar les arrels de la majoria de la gent del seu poble, una necessitat des de temps enrere cercada. Amb eixe mateix sentiment de gratitud va obrir el seu torn de paraula el president de l’Associació Tarberners de Mallorca, fent història i assegurant que a Tàrbena “mantenen els records dels orígens mallorquins”.

Miquela Salvà, cap de gabinet de promoció sociocultural del Consell Insular, en una intervenció molt directa, va assegurar que del programa Terra de Retrobament només han trobat el nom en els arxius de la Conselleria, és per això que una vegada arreplegada la informació necessària es posaran a treballar en concordança amb els pobles de La Marina que ja formen part.

La nova regidora de turisme de Pego, la socialista Pepa Sendra va afrontar el repte “amb moltíssima il•lusió”, amb ganes d’estar a l’altura de les circumstàncies.

528 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!