S’inicien hui treballs de neteja de pins de la muntanya cremada al maig de 2015

Una brigada forestal de VAERSA comença este matí els treballs de tala de pins de la zona afectada per l’incendi que va arrassar 1.715 hectàrees la primavera de 2015. Els treballs s’estendran fins a finals d’any i es duran a terme en tres zones, majoritàriament, del terme pegolí de propietat municipal: el camí de l’Atzúbia al Miserà, en la zona del Xical i el barranc de les Coves i en la zona del camí d’Ebo al Miserà.

L’Ajuntament de Pego i la Conselleria de Medi Natural han arribat a un acord perquè, des de hui i fins a final d’any, una brigada forestal de VAERSA actue sobre algunes zones afectades per l’incendi de maig de 2015 que va arrasar 1.715 hectàrees de muntanya dels termes de Vall d’Ebo, l’Atzúbia, Vall de Gallinera i Pego. La regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, ha explicat a Ràdio Pego que s’actuarà sobre «els pins cremats que més risc suposen per a la ciutadania, aquells que estan a les vores dels camins o els que estan a terra perquè han caigut pel vent».

not5416 S’actuarà en tres zones, majoritàriament de propietat municipal: en la zona del Xical i el barranc de les Coves, en la zona del camí d’Ebo al Miserà i, destacava Castellà com a actuació prioritària per la perillositat que presenten allí els pins cremats, la que es farà al camí de l’Atzúbia al Miserà. Apuntava que esta última zona «no està dins del terme municipal de Pego però és una via d’accés al nostre terme» i, després de parlar amb l’alcalde de l’Atzúbia i la brigada, també s’actuarà allí.

Des de l’incendi només s’havia realitzat una tala puntual de pins per part d’una brigada de la Generalitat i és per això que la regidora de Medi Ambient pegolina considerava «molt positiva l’actuació» que ha començat hui. Assegurava que «no em cansaré de tocar a portes i de demanar fins que les faenes no estiguen acabades».

11216501_1643013162584264_56673682_nAvançava Laura Castellà que en esta campanya de neteja no es talaran tots els pins cremats i explicava que és important que la brigada siga l’encarregada de talar els pins perquè «l’Ajuntament de Pego no disposa del material i l’habilitat de la brigada per poder accedir a tallar-los», tot i que comentava que alguns estan en una zona de difícil accés i és per això que no s’actuarà sobre ells. Confirmava que una vegada finalitzat l’any «es farà un balanç sobre el que s’ha retirat en les dos actuacions que s’han fet des de Conselleria».

1839 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!