S’enceta el nou curs polític a la tornada de vacances

El plenari ordinari d’ahir fa preveure que s’han acabat les sessions tranquil•les a l’ajuntament de Pego. Els punts aprovats fan referència a un reconeixement de crèdit, a l’anul•lació d’una factura duplicada i al nomenament de representants per a l’Agència de Propietats Immobiliàries. En els assumptes d’urgència, 4 mocions presentades pel grup popular es deixen per a propers plenaris al tenir majoria de vots el no incloure-les en aquest. Entre elles, el PP, demanava al plenari que es pronunciara sobre la ubicació de la desalinitzadora de Dénia. La tranquil•litat ja no serà la que domine en les sessions plenàries de l’Ajuntament de Pego. Ahir les persones assistents van tenir una bona mostra d’aquesta afirmació. Els set punts de l’ordre del dia no feien preveure la tensió que es va arribar a viure en la tercera planta del consistori pegolí. La sessió va començar puntual com un rellotge amb només l’equip de govern assegut a la taula. Minuts després d’haver votat el primer punt, un tràmit burocràtic de tots els plenaris, i ja començat el segon punt, van arribar quasi tots els regidors de l’oposició, només Ana Ortolà va estar absent durant tota la sessió.

Reconeixement de crèdits, una operació per a utilitzar el remanent de tresoreria per a destinar-lo, entre d’altres coses, a pagar factures d’exercicis anteriors, de la legislatura passada majoritàriament i també de l’anterior. Fins al voltant de 80.000 euros, explicava l’exregidor d’hisenda, el nacionalista Joan Carles Cambrils.

Andreu Dominguis, per part del partit socialista va reconèixer que és normal pagar factures.

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans de Pego, Pascual Garcia va recordar que encara un gruix important de factures pendents de pagament del període 99-03.

Maite Ferrándiz, portaveu del grup popular, en la seua intervenció es va dirigir directament al portaveu del Bloc, parafrasejant-lo per a explicar que els aproximadament 80.000 euros que ara es redirigeixen són per a pagar factures de ’04 a ’07. Factures d’anys anteriors, explica, només hi ha tres, d’imports entre els 2000 i els 800 euros. Al respecte Ferrándiz va afirmar que li sembla trist que hi haja gent pendent de cobrar des de fa 7 anys.

En resposta, Cambrils es va alegrar de què l’oposició assisteisca als plenaris i vaja a buscar la debilitat de l’adversari. A més va explicar que la situació financera de l’ajuntament en 2003 té al voltant de 60 informes de “reparos” que avalen el caòtic finançament d’aleshores que va deixar un deute de 3 ó 4 milions d’euros sense partida pressupostària. Cambrils va contrastar aquesta situació amb l’actual, que assegura és d’estabilitat, de confiança.

Per últim, l’alcalde del municipi, l’independent Carmelo Ortolà, va afirmar que tan bé com s’havia revisat els comptes, Ferrándiz, s’havia deixat el primer punt que es remunta a l’any 1997, on hi ha factures pendents de pagament.

El següent punt tractat va ser l’anul•lació de pagament per duplicitat d’una factura, en què coincidien el número de la factura i el concepte, com explicava l’exregidor d’hisenda, Joan Carles Cambrils.

Arrels d’aquest punt la portaveu popular, Maite Ferrándiz, va realitzar una sèrie de preguntes com: “per què no es va fer el pagament? Per què hi ha una diferència de diners entre la factura i el que s’ha pagat ? Per què l’empresa presenta dos voltes la factura? Com saben que no ha tornat a passar?” i assegura que ho veu estrany, tot i que reconeix que és un fet que podria ocórrer.

Carmelo Ortolà, assenyalava, en la seua intervenció que el fet que s’haja detectat la duplicitat dóna compte de la eficaç gestió de l’ajuntament.

Ortolà ha estat proposat per l’ajuntament com a representant d’aquest en el Fons valencià per a la solidaritat, d’altra banda, el Consell Territorial de la Propietat Immobiliària de la província d’Alacant també demanava al consistori la denominació de tres pobles inferiors a 20.000 habitants, que en aquest han estat Ondara, Pego i Alfàs del Pi. L’elecció d’aquests pobles, aclareix Dominguis, ha estat, en certa manera, aleatòria.

En el cinqué punt de l’ordre dia, assumptes d’urgència, el grup popular va presentar quatre mocions. Una referida a la ubicació de la desalinitzadora de Dénia, una altra en què es demanava explicació a la regidora d’urbanisme sobre una carta que ha enviat als constructors; una tercera moció que demana que s’incrementen les forces i cossos de seguretat de l’estat i en quart lloc demanar a l’estat una major dotació pressupostària per a sanitat.

Per a poder discutir aquests punts és necessari el vot positiu que accepte considerar les mocions presentades urgents i per tant, aptes per a ser incloses en l’ordre del dia. Si es passa eixe tràmit, es poden discutir en plenari. En aquest cas les 4 no van passar la primera votació.

Des del PP, com ja s’ha escoltat, totes són importants i no veuen adient que passen dos mesos per poder pronunciar-se al respecte, perquè asseguren que seria quedar-se enrere. Al voltant del problema de la desalinitzadora, el primer edil de Pego assegura que es convocarà un plenari extraordinari perquè tot i no tenir terme municipal afectat, molta de la gent que estiua a les Deveses és pegolina.

La polèmica, però, més ferotge, va arribar en el torn de precs i preguntes. En un primer moment el PP va presentar una sèrie de preguntes per escrit, que l’alcalde va decidir que es contestarien, d’igual manera, és a dir per escrit, en el proper plenari ordinari. Algunes d’eixes preguntes van dirigides directament a la regidora d’urbanisme, altres al regidor de mitjans de comunicació, al propi alcalde i la regidora d’educació, entre d’altres.

Una vegada acabada la intervenció de la portaveu del PP, Maite Ferrándiz, l’alcalde donava per acabada la sessió. Tot i això el va interrompre el popular Eduardo Síscar per a anunciar que tenien més precs. Les maneres no es poden qualificar com a pròpies d’un plenari seriós, per les formes i el to de veu utilitzat. Els crits en aquesta darrera part del plenari van ser els predominants. Síscar, a través d’un prec va voler que es votaren les diferents mocions anteriorment presentades i desestimades com a urgents. Davant aquesta situació, l’alcalde a l’empar de l’article 97 del ROF, va decidir acabar la sessió plenària.



403 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!