S’enceta a Pego el taller ‘Cuidar a qui cuida’

Una iniciativa organitzada pel Servei d’Atenció a la Família i a la Infantesa de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i Les Valls que està dirigida a cuidadors i cuidadores no professionals que s’inicia demà dimarts, 24 de març i que es perllongarà durant un mes, fins el 28 d’abril. Tindrà lloc cada dimarts durant eixe període de 3 a 5 de la vesprada. Aquest dimarts, 24 de març, es posa en marxa a Pego el taller ‘Cuidar a qui cuida’ dirigit a persones cuidadores no professionals, és a dir, a aquells familiars de persones amb una gran o mitjana dependència que es fan càrrec de què el seu dia a dia siga relativament normal. L’organització del curs corre a càrrec del Servei d’Atenció a la Família i a la Infantesa de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i Les Valls i es realitzarà cada dimarts, de 3 a 5 de la vesprada des de demà, 24 de març, fins al dimarts, 28 d’abril, com explicava Olivia Pons, psicòloga i encarregada de dur a terme el taller.

De moment, en aquesta primera edició del Taller ‘Cuidar a qui cuida’, hi haurà al voltant de 10 alumnes, una xifra que la coordinadora del curs, Olivia Pons troba convenient, tenint en compte les característiques de la matèria que es tracta, tenir cura de persones amb dependència, tot i que ella mateixa reconeixia que “la necessitat és molt gran”, però afirmava alhora que “el grup si és reduït, a l’hora de treball, és més favorable”. També obria la porta, en un futur sense data, a una possible reedició si l’experiència d’aquest primer taller és bona, una vegada acabat.

L’objectiu principal del taller ‘Cuidar a qui cuida’ és proporcionar les habilitats necessàries a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida de la persona dependent i , al mateix temps, ajudar-la a tenir cura de si mateixa, incidint en l’economia d’esforços i en el suport emocional, en definitiva, facilitar eines que li permeten viure positivament l’experiència de cuidar. Així, en el taller es tractarà, segons enumera la psicòloga “saber demanar ajuda”; “no deixar de banda les activitats d’oci pròpies”; “l’autoestima” i “l’assertivitat, saber posar límits”.627 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!