Saül Ortolà acusa a una parella de la Guardia Civil d’abús d’autoritat i pràctiques antidemocràtiques

Les forces de seguretat de l’estat requisaren cartelleria i altres tipus de material d’una campanya de Joves d’Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV) el passat dijous 17 de juny argumentant, segons declara el president d’Esquerra-Marina Alta, “prevenció de la seguretat ciutadana”.
El president d’Esquerra-Marina Alta, Saül Ortolà, anunciava ahir, a través d’un comunicat de premsa que presentarà una denuncia contra una parella de la Guàrdia Civil, que va requisar cartelleria i material d’una campanya de les joventuts del partit republicà (JERPV) anomenada “Espanya és crisi”, en què entre altres coses, es critica la pervivència de pràctiques franquistes dins dels estaments de l’Estat.

Els fets es produïren el passat dijous 17 de juny, quan Ortolà junt a dos militants de les JERPV es dirigien a encartellar per a un acte públic de presentació a Pego, que es va produir el dissabte, on Anna Peña, portaveu de les JERPV, va ser l’encarregada de presentar eixa campanya a Pego.

La parella de la Guàrdia Civil, s’aturà al costat dels joves -abans de què aquestos posaren cap cartell-, matisa el document informatiu d’Esquerra-Marina Alta, “i al veure que en la cartelleria apareixien símbols independentistes junt a la caricatura d’un Guàrdia Civil els agents requisaren tot el material, argumentant “prevenció de la seguretat ciutadana”.”, es relata al comunicat de premsa, que afegeix que els membres de la Guàrdia Civil “es negaren a identificar-se i a deixar cap acta de requisament”.

Segons Ortolà, “l’actitud dels agents va ser insultant, es dirigiren a nosaltres de forma prepotent dient-nos “vais a ensuciar el pueblo con esa mierda” mentre senyalaven una enganxina amb una senyera estelada”. El president d’Esquerra-Marina Alta afirmava que “aquest fet és com a poc anticonstitucional, la policia militar de l’estat espanyol reprimeix la llibertat ideològica dels ciutadans i amb aquesta actitud només han fet que donar-nos la raó, la primera crisi que sofrim els valencians és la falta de democràcia” sentenciava el dirigent republicà.

A més el president d’Esquerra-Marina Alta, ha valorat com a molt preocupant, “que siga la mateixa policia la que intente criminalitzar a les forces polítiques amenaçant en sancionar un fet, com és el de posar cartells pel poble, que amb normalitat ho ha fet tot aquell que està a una falla, a una filà de Moros i Cristians, o inclòs les funeràries”. Afegia que “si en comptes d’anunciar un acte d’Esquerra Republicana, haguérem anunciat una festa a una discoteca o l’aplegada del circ a la ciutat, no ens hagueren retirat els cartells”, sentenciava irònicament Saül Ortolà.

908 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!