Els col•laboradors/es de Ràdio Pego defensen el model de ràdio actual

Aquest model se sostén sobre tres pilars bàsics: ser una ràdio pública, plural i en valencià. El fi últim d’esta entitat municipal és la radiodifusió destinada al públic en general, amb fins culturals, educatius, artístics i informatius. Dita finalitat es duu a terme d’acord amb els criteris de respecte, promoció i defensa dels valors de l’ordenament constitucional. En la darrera assemblea de col•laboradors de Ràdio Pego es va concloure que s’havia de fer públic un comunicat defensant eixe model de respecte radiofònic dut a terme fins ara que havia estat trencat per la darrera intervenció del PP de Pego en ‘Taula Oberta’.
El passat dijous, 17 de juny, va tenir lloc al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego, una reunió de col•laboradors i col•laboradores de Ràdio Pego per a valorar la temporada 2010-2011, informar sobre la finalització del present curs i l’inici previst per a la temporada que ve, a més d’informar sobre com van les obres de la nova seu de l’emissora municipal, entre d’altres qüestions.

Durant el primer punt de l’ordre del dia, que abordava la valoració de la temporada que finalitza aquesta setmana, algun dels col•laboradors va preguntar què és el que havia passat durant la darrera entrevista amb el PP de Pego al ‘Taula Oberta Polític’.

Després d’exposar els fets, es va decidir, per unanimitat de l’assemblea de col•laboradors de Ràdio Pego, fer públic un comunicat en el que es defensa el model de ràdio dut a terme des de fa uns sis anys enrere i que té entre les seues premisses la pluralitat i el respecte.

Un resum dels darrers fets: Al PP de Pego se’l convida a assistir al ‘Taula Oberta Polític’, que cada partit amb representació consistorial té una vegada cada quatre mesos, i que li corresponia realitzar durant el mes de maig a dita formació política. Es notifica aquesta circumstància, verbalment, durant el plenari ordinari que es va celebrar el dijous 29 d’abril i se’ls proposa acudir la darrera setmana de maig –que és quan se solen dur a terme aquests ‘Taula Oberta’. La portaveu del PP, Maite Ferrándiz, ja en aquell moment manifesta que el darrer diumenge de maig estarà molt ocupada, que si no pot dur-se a terme el programa la primera setmana de juny. Des de Ràdio Pego se li contesta que es mirarà de canviar la data, deixant clar que els toca participar en el mes de maig. Durant el plenari del 24 de maig Ràdio Pego confirma al PP de Pego que poden realitzar el programa el dimarts, dia 1 de juny. Data que ve a confirmar-se el mateix dia en el plenari extraordinari del matí. En eixe moment es demana un aplaçament de dit programa, però ja no es concedeix, donada la poca antelació de la demanda.

Prèviament a l’emissió en directe del programa ‘Taula Oberta Polític, el dimarts 1 de juny, durant la darrera setmana de maig eixia al carrer el butlletí informatiu del PP de Pego on s’afirmava en el segon paràgraf del mateix que “l’Alcalde ens nega sistemàticament el poder acudir a Ràdio Pego, malgrat haver-ho sol•licitat de forma oral i per escrit”.

Davant l’atac silenciat a la independència de procediment de la direcció de Ràdio Pego, la directora de l’ens municipal va decidir fer unes declaracions prèvies a l’entrevista amb els representants del PP de Pego per deixar clara una sèrie de circumstàncies que desmenteixen dita censura a Ràdio Pego. El text íntegre es reprodueix a continuació:“Totes les vegades que el PP de Pego ha avisat a Ràdio Pego d’algun acte, els Serveis Informatius de Ràdio Pego han acudit i han cobert l’acte. Si és que no ho han fet el mateix dia hores abans.

En reiterades ocasions, oralment, s’ha indicat al PP de Pego que envien comunicats de premsa o telefonen a l’emissora municipal per tal d’informar sobre qüestions diverses. No obstant, la resposta és, majoritàriament nul•la, excepte en les campanyes electorals. Tot i que s’hauria de puntualitzar que en dites campanyes electorals s’ha informat a Ràdio Pego una vegada aquesta emissora ha denunciat públicament que no se la convidara a algun acte concret en el que estaven citats la resta de mitjans de comunicació de la comarca i per tant, des del PP de Pego s’ha discriminat i menyspreat l’emissora local.

Des d’aquesta emissora defensem i, ho hem traslladat més d’una vegada als i les membres del PP de Pego, que el millor per a transmetre una idea, primer que tot, és comunicar-la, després que una notícia amb talls de veus sempre és més rica. Malauradament, però, si no ens conviden als actes, no podem traslladar al poble el que pensen o volen. O si no ens envien comunicats premsa com fan amb la resta de mitjans de la comarca, no podem reproduir les seues paraules escrites i per tant, traslladar la seua opinió sobre temes municipals.

Després de l’exposat, aclarir que el PP de Pego havia d’acudir al ‘Taula Oberta’ durant el mes de maig, però a l’hora de fixar les dates van demanar aplaçar tal programa a aquesta primera setmana de juny, adduint que tenien qüestions personals que els impedien atendre el programa a finals de maig. Aclarir també que el PP va acudir al ‘Taula Oberta Polític’ el 21.01.10. Per tant, després de passar la resta de partits polítics per dit programa, al PP de Pego li tocava tornar a Ràdio Pego al mes de maig, com s’ha assenyalat. I així se li va traslladar.

Així, m’agradaria ressaltar, m’agradaria que quede clar que el PP de Pego no té prohibida l’entrada a aquesta casa, com en altres governs ha passat, que no han deixat manifestar-se, ni per uns segons, a l’oposició.

Això d’una banda, de l’altra, manifestar que personalment considere que el PP de Pego no envia correus a Ràdio Pego perquè al PP de Pego li interessa continuar jugant amb la idea que no tenen veu a Ràdio Pego o als Informatius de Ràdio Pego. Si es relacionaren d’una manera normal i habitual amb el mitjà de comunicació local no podrien acusar l’equip de govern de censors.

He de recordar també, que el PP està present en tots els informatius que donen compte dels plenaris. I sempre que han avisat d’alguna activitat del partit o d’alguna visita de membres destacats del seu partit o del govern. Com va ser la visita del delegat del Consell de la Província d’Alacant, com han estat les visites del President Provincial del Partit, de l’exsecretari del partit, del Conseller d’Infrastructures o del d’Educació, entre d’altres.

També comentar que des del PP de la Província d’Alacant arriben notes de premsa a Ràdio Pego, per tant, entenem que també podrien arribar del PP de Pego.

No sé si a partir d’ara començaran a utilitzar el correu electrònic per enviar notes o comunicats de premsa, però fins ara eixa ha estat la relació de Ràdio Pego amb el PP de Pego i viceversa.”El contingut del que s’estava llegint, va provocar una reacció, per part del president del PP de Pego, Fernando Gil i del regidor popular Eduardo Siscar, inqualificable i que passàvem a reproduir durant l’Informatiu per a què la mateixa audiència opinara per ella mateixa.

Davant aquesta actuació i comportament, qualificats unànimement en la darrera assemblea de col•laboradors de Ràdio Pego d’“inadmissible”, es va demanar des d’eixa mateixa assemblea, també per unanimitat, fer públic un comunicat per a manifestar la defensa del model que des fa més de sis anys s’està duent a Ràdio Pego. Aquest model se sostén sobre tres pilars bàsics: ser una ràdio pública, plural i en valencià. El fi últim d’esta entitat és la radiodifusió destinada al públic en general, amb fins culturals, educatius, artístics i informatius. Dita finalitat es duu a terme d’acord amb els criteris de respecte, promoció i defensa dels valors de l’ordenament constitucional.

Així, després d’escoltar la reacció dels membres del PP de Pego a una intervenció de la Directora de Ràdio Pego per a aclarir una sèrie de punts que els afectaven directament després de declarar, en el seu butlletí informatiu “la negació sistemàtica de poder acudir a Ràdio Pego”, des de la reunió de col•laboradors de l’ens públic es va denunciar la manera denigrant en què es va tractar la directora de Ràdio Pego, alhora que es denunciaven les formes d’intervenir dels populars, fregant els límits de la inconstitucionalitat, a l’entendre dels presents en l’assemblea i, sobretot, deixant de banda, amb eixes intervencions, el respecte que des de fa més de sis anys es practica des de les ones de Ràdio Pego.

Entre les idees que es volen transmetre en este comunicat públic manifestat des de l’assemblea de col•laboradors de Ràdio Pego, també es vol que quede clar que no es permetran més intervencions del tipus prèviament escoltat, perquè són denigrant per a la persona que rep les crítiques, siga qui siga, són denigrant, sobretot, per a l’audiència que escolta Ràdio Pego i són denigrant també per a la persona que es comporta d’eixa manera.568 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!