Sanitat precinta el centre d’especialitats de Dénia per clavilles. Les consultes es desvien a La Pedrera


Arquitectes de la conselleria inspeccionen hui l’immoble del Carrer Marqués de Campos, després de què una inspecció detectara l’avanç d’una sèrie de escletxes que havien aparegut en l’estructura de l’edifici fa un parell d’anys per la construcció de l’aparcament del carrer La Via. Les consultes que s’atenen en aquest centre passaran des de hui mateix a oferir-se a l’hospital comarcal de La Pedrera mentre es determina l’abast de les clavilles.

La Policia Local de Dénia va haver de precintar ahir el Centre d’Especialitats de Dénia, en l’immoble de l’antic ambulatori en el carrer Marqués de Campos, després que una inspecció detectara l’avanç d’una sèrie de clavilles que havien aparegut en l’estructura de l’edifici fa un parell d’anys. Hui mateix es desplaçaran des de València tècnics de la Conselleria de Sanitat per a avaluar si existeix o no risc per a la integritat de l’immoble.

Les escletxes van aparèixer en una part de l’edifici del Centre d’Especialitats de Dénia, en el departament de Cirurgia, fa al voltant de dos anys, segons sembla com a conseqüència dels moviments de terra propis de la construcció de l’aparcament subterrani del carrer La Via, segons va informar ahir el regidor de Governació de l’Ajuntament de Dénia, Pep Marí.

Arran de l’aparició d’aquells clavilles, la Conselleria de Sanitat va ordenar a la direcció de l’àrea de salut corresponent a la Marina Alta que inspeccionara l’envergadura de les escletxes obertes en l’estructura de l’immoble. Eixa inspecció es va produir ahir, i a les 9.30 hores del matí es va resoldre que es procedira al tancament del servei i el precinte del centre d’especialitats a l’espera que una inspecció tècnica per part de la conselleria determine els possibles riscos. Està previst que eixa supervisió es duga a terme hui mateix per arquitectes enviats per Sanitat, segons va concretar ahir Marí.
El tancament del centre d’especialitats del carrer Marqués de Campos suposa un nou contratemps per a l’atenció sanitària en la capital comarcal, que ja arrossega nombroses deficiències en infraestructures de salut i s’enceta la temporada estival amb una major afluència de gent a la Marina Alta.

Un d’eixos serveis que pateix un greu col•lapse des de fa anys és l’hospital de La Pedrera, d’àmbit comarcal però ubicat a Dénia. Des de hui mateix, el complex hospitalari haurà d’assumir també els serveis del centre d’especialitats, segons podia llegir-se ja ahir en l’immoble afectat pels clavilles.

Fins que Sanitat duga a terme la inspecció tècnica, que està prevista per a les 9.30 hores de hui mateix, no es podrà determinar l’abast exacte de les clavilles. D’això dependrà que el centre puga reobrir les seues portes o no.

Cal recordar que la remodelació del centre d’especialitats és, precisament, un dels projectes adjudicats per la Conselleria de Sanitat a la UTE Marina Salut amb la privatització de la gestió sanitària en la Marina Alta. La unió d’empreses ha d’escometre la dita remodelació una vegada que òbriga les seues portes el nou hospital comarcal en la partida de Beniadlà, és a dir, a partir de 2008.564 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!