Sanitat decretarà el tancament de discoteques, bars de copes i concerts a tota Espanya

A conseqüència de l’exponencial augment del nombre de brots a tota Espanya en els últims dies, produïts majoritàriament en entorns socials, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat un paquet d’onze mesures per a frenar el contagi, que ha traslladat a les Comunitats Autònomes. Entre altre, es decretarà el tancament de les discoteques, bars de copes i la suspensió de concerts en tot el territori espanyol. A més, l’horari de tancament dels establiments serà la 1:000 com a màxim, sense que puguen admetre’s nous clients a partir de les 00:00. 

El ministre de Sanitat també ha indicat en la reunió extraordinària del Consell Interritorial del Sistema Nacional de Salut, que es prohibirà fumar en espais públics si no es pot garantir el metre i mig de distància, una mesura que ja va implantar la Xunta de Galiza aquesta setmana. A més, a més, Illa ha anunciat un reforçament de controls per a impedir el consum d’alcohol al carrer. 

El paquet de mesures va acompanyat per tres recomanacions del Ministeri de Sanitat: limitar les trobades socials al grup de convivència més pròxim, que no se supere un màxim de 10 persones i que es faça proves PCR als treballadors de centres sociosanitaris freqüentment.

La Marina Alta suma ja 265 positius des que començà la pandèmia

En els últims tres dies s’ha detectat 24 nous casos de coronavirus al Departament de Salut de Dénia, confirmats amb prova PCR a. D’ells, 18 han estat localitzats a Dénia, a més de 4 a Xàbia, un a Calp i un altre al Verger.

Aquestes xifres han quedat reflectides en l’actualització que la Conselleria de Sanitat ha fet aquest matí de les dades del Departament de Salut de Dénia, que no eren actualitzades des del dimarts.

Pel que respecta a les xifres de la Comunitat Valenciana, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, oferí ahir de vesprada una roda de premsa amb l’actualització de l’evolució de la pandèmia. La Comunitat ha sumat 358 nous casos de coronavirus, que situen la xifra total de positius en 16.306 persones. 28 d’aquestos nous positius han estat detectats a la província de Castelló; 84 a la província d’Alacant; i 246 a la província de València. A més, cal sumar altres 11 casos no assignats de dies anteriors.

D’altra banda, s’ha donat 255 altes a pacients amb coronavirus, així, el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 20.376: 2.841 de la província de Castelló, 6.738 de la d’Alacant i 10.765 de la província de València.

Ahir hi havia actius 2.650 casos, la qual cosa suposa un 10,81% del total de positius.

Els hospitals valencians tenien ahir 201 persones ingressades: 6 a la província de Castelló; 52 a la província d’Alacant, d’ells 7 en l’UCI; i 143 a la província de València, 13 d’ells en UCI. Dels hospitalitzats, el 85% és major de 35 anys i el 39% supera els 65 anys. Els menors de 34 anys suposen el 15%. En UCI, tots els ingressats superen els 35 anys i el 32% té més de 65 anys.

No s’ha registrat cap defunció per coronavirus des del dimecres, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.486 persones: 227 a la província de Castelló, 518 en la d’Alacant i 741 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 670.168, de les quals 533.412 han sigut a través de *PCR i 136.756 mitjançant test ràpid.

D’altra banda, ahir hi havia algun cas positiu de coronavirus en 20 residències de majors (9 a la província d’Alacant i 11 a la província de València). També en 5 residències de persones amb diversitat funcional (1 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 2 en província de València). I en 2 centres de menors a la província de València.

Es troben sota vigilància activa de control 1 residència de la província d’Alacant i 2 de la província de València.


La Comunitat Valenciana compta amb 1.210 persones rastrejadores

Segons informà ahir la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en roda de premsa, la Comunitat Valenciana ha incorporat ja a 1.210 persones rastrejadores que s’encarregaran de les labors de seguiment dels casos de coronavirus.

Barceló afirmà que els rastrejadors “Són una figura primordial, ja que són fonamentals per a detectar contagis i aïllar-los a temps per a evitar que un brot derive en una transmissió comunitària». Segons digué, aquest personal té una «una gran responsabilitat, però el treball depén sobretot de la col·laboració ciutadana”.

837 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!