Salvador Bolufer, premi Malva 2024: “La crítica més crua es pot fer sense insultar”

Entrevistem un dels protagonistes de la setmana, l’escriptor Salvador Bolufer, qui ha guanyat, per cinquena vegada, el premi Malva de poesia satírica pel seu treball publicat en la falla Sagrada Família-Corea de Gandia i titulat La guerra de les fal·làcies.

2007 va ser l’any en què Salvador Bolufer va aconseguir el premi Malva per primera vegada, amb La faula de les pilotes, poema publicat en el llibret de la falla La Font, de Pego. Posteriorment, l’autor pegolí repetiria premi en 2010 amb l’obra anomenada La revolució del sonet, que va elaborar per a la falla de València Avinguda de Burjassot – Joaquim Ballester i Reus; en 2015 va aconseguir el premi amb La platja de l’esperança, per al districte Sagrada Família-Corea, de les Falles de Gandia i en 2019 va ser el vencedor amb Confitures mètriques, poema que va escriure per també per a la falla de València Avinguda de Burjassot–Joaquim Ballester i Reus.

Hem pogut conversar amb ell i conéixer les seues sensacions en rebre el premi Malva per cinquena vegada. Bolufer ens ha explicat de què va el poema guanyador i ens ha parlat de l’actual situació de la poesia satírica valenciana.

 

341 Visites
Hola!!