“És a Europa on es prenen el 70% de les decisions quotidianes que ens afecten i cal implicar-nos al màxim”

Elo Chamarro, candidata d’ERPV a les eleccions europees, advertia de la importància d’Europa a la Plaça de la Quintana de Pego el passat dimecres en un míting electoral. El portaveu d’Esquerra Pego, Saül Ortolà apuntava que “amb la meitat dels diners que s’han destinat a salvar els bancs espanyols, s’hagueren pogut crear 10 milions de llocs de treball a Europa”.
Tot i que discreta a Pego, la campanya electoral per a les eleccions al Parlament Europeu hi és. Dimecres de vesprada, a la plaça de la Quintana, Esquerra Republicana del País Valencià, sota el seu lema per a les europees ‘Comencem el #noupaís. Ara, a Europa’, va dur a terme el seu míting de campanya al municipi. Hi van intervenir el portaveu d’Esquerra Pego, Saül Ortolà i la candidata d’ERPV a les eleccions europees, Elo Chamarro.
Prèviament a esta cita, el col•lectiu local va dur a la candidata a conèixer Penya Roja perquè explicava Saül Ortolà, portaveu d’Esquerra Pego, “volia ensenyar-li el símbol de la desfeta, del mal fer, de la destrossa del territori que ens ha comportat esta deriva neoliberal dels últims anys”.


Foto cedida per Esquerra Pego


Sobre Europa, el portaveu local afirmava que “des d’Europa es poden fer moltes coses” i contraposava el que podria haver estat ser la costa mediterrània si la Directiva europea hagués apostat per una reindustrialització i no per convertir-la en “el paradís de la tercera edat”. I apuntava que “amb la meitat del pressupost que s’ha gastat per a salvar els bancs espanyols s’hagueren pogut crear 10 milions de llocs de treball a Europa”. I criticava que “a l’hora de la veritat la socialdemocràcia, en comptes de posar-se al costat dels obrers […] se n’ha anat amb els bancs” i per això afirmava que el PSOE és “la dreta”.

La candidata d’ERPV al Parlament Europeu, Elo Chamarro, que preferia quedar-se amb la imatge de la marjal que es pot veure des de Penya Roja, el primer que feia era presentar-se per a desfer la imatge del polític de família “bien”. Al seu poble, Sagunt, Elo Chamarro és “néta de Pepe ‘el pintor’ i Maria ‘la gran’.


Foto cedida per Esquerra Pego


Fins a fa tres mesos treballava al magatzem de taronja, quan no hi ha faena al magatzem vaig a netejar escales”. També contava que és militant d’Esquerra des de l’any 2011 perquè fins aleshores no havia trobat el partit polític que la representara. Assegura Chamarro que “faig política perquè, com deia Fuster, “la política o la fas o te la fan” i si deixem que ens la facen, ens la fan en contra”. Defensava que “tots ens hem d’implicar”, però més enllà del sofà o l’ordinador perquè, està convençuda que “els valencians i les valencianes tenim molt a fer pel nostre país”.

Destacava Elo Chamarro que Europa aporta moltes coses bones i l’oportunitat de canviar altres i “per això volem anar”. Informava que “és a Europa on es prenen el 70% de les decisions quotidianes que ens afecten i, en eixe sentit crec que són molt important estes eleccions” i considera que la gent s’hauria d’implicar al màxim.
Entre les coses que ERPV vol canviar a Europa està dotar-la de més democràcia, “en més poder legislatiu perquè el Parlament ara no té el poder de legislar”. Pel que fa al camp, Esquerra té clar que l’acord de lliure comerç que la Unió Europea té amb el Marroc i que “perjudica al camp valencià es pot canviar des d’Europa”. ERPV proposa “un control de frau i ‘taxabilitat’ dels productes que venen de tercers països que són els que perjudiquen al nostre camp”.
902 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!