Retirada l’antena del Castell d’Ambra

Este matí bombers del Consorci provincial i personal d’Obres i Serveis de l’Ajuntament de Pego han procedit a llevar l’antena que des de fa anys corona el Bé d’Interés Cultural que és el Castell d’Ambra. Un any després de la sol·licitud per a poder-ho fer, Patrimoni ha donat el seu vist-i-plau i este matí, al voltant de les 11.30h., s’ha iniciat els treballs per retirar l’antena. La baixarà un helicòpter atenent al dolent accés en vehicle als peus de la fortalesa.

IMG-20170406-WA0006Des de hui els veïns i les veïnes de Pego podran gaudir de la vista del Castell d’Ambra sense elements estranys al paisatge. Serà una mirada neta, sense estridències i és que este matí bombers del Consorci provincial i personal d’Obres i Serveis de l’Ajuntament de Pego han procedit a serrar les potes de l’antena que, des de fa anys, corona el Castell d’Ambra i, igualment, des de fa anys està inactiva.

IMG-20170406-WA0002Laura Castellà, regidora de Cultura, explicava en directe, mentre encara estava al Bé d’Interès Cultural que és la fortalesa, que este matí, al voltant de les 11.30h., «els bombers junt a alguns membres de la brigada d’Obres i Serveis han retirat l’antena que tants anys ens havia acompanyat amb la vista quan miraven el castell». Recordava Castellà que l’antena des de fa un temps ençà «estava totalment inoperativa i ha sigut per eixe motiu i, sobretot per conservar el patrimoni, que hem decidit retirar l’antena». Informava la regidora de Cultura que s’ha tardat un any en rebre l’autorització de Patrimoni per poder procedir a eixa retirada de l’antena del Castell d’Ambra.

IMG-20170406-WA0005De fet, quan Atzaïla va realitzar la seua primera visita guiada, que va ser al Castell d’Ambra, un dels comentaris generalitzats en estar a l’interior de la fortalesa era justament eixe, perquè continuava allí una antena que no tenia cap funció. Eixa visita guiada va tindre lloc el 21 de febrer de 2016. Aleshores, aclaria Laura Castellà, «ja s’havien començat els tràmits per a retirar-la perquè era un objectiu que jo m’havia proposat en arribar al govern».

IMG-20170406-WA0001L’antena, en ser un element molt pesat atenent que és una estructura de ferro, una vegada tallada s’ha quedat allí i està pendent que un helicòpter s’encarregue de retirar-la de la falda del Castell. D’altra banda, el camí per on podrien apropar-se els vehicles no està transitable. Això ha fet que els bombers i el personal de l’Ajuntament hagen hagut de pujar a peu amb les ferramentes necessàries per tallar l’antena.

IMG-20170406-WA0003La retirada de l’antena és un exemple de col·laboració entre administracions en el sentit que ha estat l’Ajuntament de Pego qui ha demanat la retirada de l’antena, que ha estat Patrimoni (que depèn de la Conselleria de Cultura) qui ha autoritzat eixa retirada i, esta acció s’ha dut a terme gràcies a la intervenció del Consorci de Bombers del que forma part el consistori pegolí i que depèn de la Diputació d’Alacant. És per això que no ha tingut un cost directe per als pegolins i pegolines. «Un exemple que deuria ser generalitzat», afirmava la regidora pegolina. Concloïa Laura Castellà manifestant que «és una alegria mirar cara al castell i no vore l’antena».

 

2454 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!