Representants municipals de Reciclatge de Residus Marina Alta es reunixen amb el secretari autonòmic d’Agricultura i Medi Ambient

El passat mes de desembre els 20 consistoris que formen part de l’empesa van demanar reunir-se amb la Consellera per tractar la liquidació del deute amb l’abocador d’El Campello. Hui, es reuniran amb el secretari autonòmic per a parlar de terminis de pagament per cancel·lar el deute i per demanar que s’actue ja en la planta de transferències de La Xara.
Este matí la regidora de Medi Ambient i Residus, Laura Castellà, com a representant de Pego a la Junta General de Reciclatge de Residus Marina Alta, s’ha desplaçat a València amb representants d’altres municipis de la comarca —excepte d’aquells pobles on governa el PP segons ha informat—, per a reunir-se amb el secretari autonòmic d’Agricultura i Medi Ambient, Julià Àlvaro.

Recordem que el passat mes de desembre els representants dels vora 20 ajuntaments que hi formen part d’esta societat van estar d’acord en demanar una reunió amb la Consellera per tractar la situació del Consorci Reciclatge de Residus Marina Alta. I això és el que va abordar-se en la reunió amb el secretari autonòmic, com es soluciona la situació en la que es troba Reciclatge de Residus Marina Alta.

A desembre de 2015 tots els municipis de la societat van estar d’acord en demanar al Consell ajuda econòmica per poder fer front al deute d’aproximadament 1,5 milions que tenen contret amb l’abocador d’El Campello. La solució que proposaven els municipis de la comarca és que la conselleria concedira l’autorització per fer un canvi de destí dels fons de la societat, xifrats en 1,5 milions d’euros, a fi de fer front al pagament de les dos factures que es deuen al Campello.
Els pobles, però, es van trobar amb la negativa de l’empresa pública VAERSA, que participa amb el 93,3% de les accions en la societat Reciclatge de Residus Marina Alta. VAERSA no és favorable al canvi de destí dels diners del fons, que tenen com a objectiu modernitzar la planta de transferències de La Xara que necessita de millores urgents. Per tant, VAERSA no vol assumir el deute pendent dels ajuntaments amb l’abocador del Campello. Entén que si es procedira així la societat Reciclatge de Residus no tindria sentit de ser.
Així, Laura Castellà ha avançat a Ràdio Pego que hui estaven damunt la taula de negociació, d’una banda, establir un termini de pagament per cancel·lar el deute amb l’abocador d’El Campello, a més de conèixer exactament quina quantitat deu cada poble a la planta. D’altra banda, s’anava a demanar a la Conselleria que siga una realitat la inversió dels 1.5 milions d’euros amb que compta la societat Reciclatge de Residus Marina Alta en la millora i actualització de la planta de transferències de La Xara.
665 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!