LAPS inicia una campanya de recollida de firmes perquè no es tanque la protectora

A més, el proper dilluns 8 de febrer, ha programat una reunió informativa per a explicar en quina situació es troba la protectora de LAPS i en què pot ajudar la ciutadania pegolina. Esta reunió serà a les 19,30h., a la Cambra Agrària.
LAPS, inicials que corresponen a Local Animal Protection Society, es donava a conèixer a Pego a finals de febrer de 2010, en breu farà 6 anys. El seu objectiu des d’aleshores ha estat la protecció dels animals al municipi. I, des d’aleshores, LAPS ha alimentat, cuidat i curat als animals abandonats de Pego, l’Atzúbia i Forna. Des de la fundació de LAPS, la protectora assenyala que s’ha fet càrrec «de 1.300 gossos i gats amb un cost anual de 124.435 euros».

Esta associació naixia estretament vinculada a la parada de venda de llibres de segona mà del mercat dels dijous. De fet, durant molt de temps els diners recaptats per la parada es destinaven a ajudar a la residència i a una protectora d’animals que, des de 2010 va passar a ser LAPS.

En octubre de 2012 LAPS va fer una crida perquè els pegolins i les pegolines s’animaren a fer tasques de voluntariat a l’associació. Aleshores explicaren a Ràdio Pego que LAPS tenia una important xarxa de voluntariat format per residents estrangers, però que l’objectiu era aconseguir la implicació de la gent de Pego en el projecte. Un objectiu que, ens consta, van assolir en aquell moment quan van arribar a comptar amb un important nombre de voluntariat local, sobretot jove. Les tasques que el voluntariat duia a terme a LAPS eren, principalment, passejar gossos, netejar camps i gosseres.

Fins a 2014 l’Ajuntament de Pego concedia a LAPS una ajuda de 1.000€ i els pagava el menjar i altres factures. En 2015, la subvenció destinada a la protectora d’animals per part del consistori va ser de 10.000€. Una quantitat que ajuda però que no cobreix totes les necessitats de LAPS, qui ha vist disminuir en els últims anys la recaptació dels seus fons degut a que es nodreixen de la venda de llibres de segona mà de la parada dels dijous i de festes solidàries i, segons informen, «anualment han d’afrontar, una despesa de funcionament de 25.000€».

S’afegix a eixa alta despesa anual el fet que LAPS ha construït la protectora en un terreny llogat. El contracte d’arrendament era per a 5 anys i, este es va prorrogar un any més. La pròrroga, però, finalitza el proper 31 de març. El problema amb que s’enfronta LAPS és que la propietària del terreny vol vendre’l a un preu inassumible per a la protectora. I, tot apunta, a què no compta amb un altre espai on poder reubicar els animals i continuar amb la seua tasca.
Davant este carreró sense eixida LAPS ha decidit iniciar una campanya de recollida de firmes per a presentar-les a l’Ajuntament de Pego i pressionar perquè: 1) l’Ajuntament de Pego compre els terrenys on actualment està la protectora d’animals i es faça càrrec de les despeses de manteniment o, en el seu defecte, 2) l’Ajuntament de Pego proporcione un altre terreny per a construir allí una nova protectora com, asseguren des de LAPS, es «va prometre en abril de 2015».
A més d’esta campanya de recollida de firmes LAPS ha convocat dilluns que ve, 8 de febrer, una reunió informativa per a explicar en quina situació es troba la protectora de LAPS i en què pot ajudar la ciutadania pegolina. La cita és a les 19.30h., a la Cambra Agrària.898 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!