Repartiment de competències a l’ajuntament de Pego

Ciutadans ostentarà a més de l’alcaldia, Obres i Serveis, Cultura, Educació i Festes, el PSPV tindrà Urbanisme, Agricultura, Medi Ambient i Creama, mentres que el Bloc es queda amb Esport, Mitjans de Comunicació i Benestar Social El passat dilluns recordaven la constitució del consistori i avui repassem les diferents competències entre els membres del tripartit, que han estat modificades substancialment respecte a l’anterior mandat.

Així doncs, Ciutadans de Pego, amb quatre regidors assumeix el major nombre de regidories, que a banda de l’alcaldia, on repeteix Carmelo Ortolà, també gestionaran Educació, Guarderia i Cultura que assumirà Elvira Ciurana. Pascual Garcia repeteix al front d’Obres i Serveis, mentre que Ricardo Cabrera serà el nou regidor de Festes i Joventut. A més Ciutadans de Pego també gestionaran els departaments de Seguretat Ciutadana, Trànsit, Protecció Civil, Sanitat i Cementiri.

La primera tinent d’alcalde, la socialista Ana Aparisi tindrà la responsabilitat de gestionar el departament d’Urbanisme. Per la seua banda, Pepa Sendra, que s’estrena en el càrrec, serà la regidora de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç i Creama. Finalment, Andreu Dominguis, tornarà a dirigir Agricultura i Parcs i Jardins. A més, també assumirà Medi Ambient i Aigües.

Per últim, el Bloc es responsabilitza, mitjançant el seu cap de llista, Joan Carles Cambrils, d’Esports, Mitjans de Comunicació i Societat de la Informació. Mentre que Àngel Sendra dirigirà la Residència, Serveis Socials, Dona i Immigració.

Els 9 regidors de l’equip de govern més els tres màxims dirigents locals de Ciutadans, PSPV i Bloc van signar dijous passat un document on es trobaven els projectes i polítiques que seran prioritaris en aquest quatre anys i que són els següents:


1. Accés gratuït a Internet des dels habitatges del municipi.
2. Ajudes a rehabilitació d’habitatges de més de 50 anys.
3. Estudi i projecte global de la zona Cervantes: Camp de futbol amb gespa artificial i construcció d’un aparcament soterrani a l’actual Cervantes.
4. Canvi d’ubicació de Ràdio Pego per tal que siga accessible a tothom.
5. Centre de Recepció i Informació al parc natural de la Marjal Pego-Oliva.
6. Condicionament de l’antic Centre de Salut com a Centre Social i amb aparcament
7. Construcció d’habitatges a preu de cost per a persones amb baixes rendes.
8. Construcció d’un nou Cinema-Teatre municipal, sobre el mateix solar on es troba l’actual.
9. Construcció d’un ecoparc.
10. Continuació amb el condicionament de camins rurals.
11. Creació d’un aparcament a la plaça de l’antic Regne de València
12. Construcció d’un trinquet
13. Creació d’una Fundació Esportiva Municipal.
14. Creació d’una nova residència geriàtrica.
15. Execució del Programa d’Actuació Integrada de Benitubes.
16. Facilitats per a la construcció d’una nova caserna de la Guardia Civil. Condicionament de l’actual solar per a aparcament públic i zona verda i de jocs.
17. Finalització de la nova seu central de Serveis Socials.
18. Nou recinte per a Festes i espectacles.
19. Noves aportacions financeres per a soterrar contenidors.
20. Posada en funcionament de l’Agenda 21 Local.
21. Revisió del Pla General Vigent.
22. Revisió del sector Serveis Pego Golf.
23. Tramesa del Pla Especial número 2 de protecció de les muntanyes i altres actuacions en el sòl no urbanitzable.

I continuem parlant de política però ho fem en clau comarcal i provincial ja que el PP ha decidit les dos persones que ocuparan l’acta de diputat provincial. En aquest sentit, el president provincial del partit, José Joaquín Ripoll ha triat al calpí Juan Roselló, imputat en tota la trama de renovació de la xarxa d’aigua potable al municipi del Penyal, que va ser atorgada a una empresa que tirava publicitat a les bústies. Roselló està adscrit al sector Zaplanista.

El segon diputat serà l’alcalde de Benissa, el campsista Juan Bautista Roselló, en detriment de la també zaplanista, la deniera Ana Kringe. I és que la lluita entre zaplanistes i campsistes va generar una àrdua negociació per a designar els diputats provincials i, finalment, els dos llocs s’han repartit equitativament entre els distints bàndols.

Falta per triar el diputat socialista i tot apunta a què la designació serà complicada. La maniobra feta des de la secretaria comarcal per a què dimitira el regidor que anava en segon lloc a la llista de la Vall de Laguar, per a què ocupara el càrrec de regidor el secretari comarcal socialista no ha agradat dins del PSOE. Així que, aquesta decisió junt als pobres resultats obtinguts a la comarca podrien provocar una rebel•lió a les bases del partit que podrien decantar-se per alguna altra persona. I entre els candidats i candidates es troba l’actual portaveu socialista de Pego, Ana Aparisi.

706 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!