Rehabilitació del Mercat Municipal en marxa


Després de 20 anys sense intervenir en l´interior del mercat municipal de Pego, s’han iniciat les obres de condicionament i millora de les instal•lacions, que estan previst acaben abans de dos mesos. Les obres no afectaran al mercadet del dijous que es realitzarà amb normalitat.

Han començat les obres de condicionament del Mercat Municipal de Pego. Aquesta intervenció respon a la necessitat de modernitzar les instal•lacions, obsoletes a hores d’ara, ja que no s’ha intervingut en el mercat des de fa, al menys, vint anys.

Això fa que s´hagen detectat deficiències en els taulells del sòl, ja que són antihigiènics, a les finestres, perquè permeten l’entrada d’aus, per tant necessiten reixat, també es modificaran les mateixes parades, que a partir d’ara seran mòbils. A l’igual, que les portes que s’instal•laran d’obertura automàtica. Els serveis és un altra de les intervencions necessàries per a què el mercat municipal complisca els objectius de higiene. Aquestes obres tindran un cost aproximat de 30.000 euros i en principi una durada inferior a dos mesos d’execució, va explicar el regidor de comerç, el nacionalista Joan Carles Cambrils.

Les parades d’obra ubicades al centre de la nau interior del mercat desapareixeran per tal de poder treure més profit a l’espai que ofereix aquest edifici. Això no significa que no es pugen posar parades al centre, sinó que després de les obres, aquestes parades, seran com les exteriors, mòbils.

L’eliminació d’aquestes parades centrals permetran que l’edifici dispose d’un ampli espai a l´interior. Així, els dies que no s’obriga el mercat les instal•lacions podran ser utilitzades per l´Associació de Comerciants o per a altres activitats que es proposen.

Després d’aquestes millores, es passarà a la realització d’un estudi, que té un cost d’uns 12.000 euros i que s’ha adjudicat a l’empresa de la Marina Alta Investratègia. Aquest estudi definirà el tipus de mercat que es vol. Per a arribar a aquesta conclusió es tindran en compte les opinions dels mercaders i dels consumidors.

A partir de setembre, una vegada ja estinguen els resultats de l’estudi, es comptarà amb una important ajuda econòmica de la Conselleria de Comerç per a donar-li cos al futur mercat municipal de Pego, que podria incloure els baixos adjacents del bar mercat i del que és l’actual jutjat de pau, per a què la viabilitat del projecte siga segura.

Tot i que les obres ja estiguen en marxa, aquestes no afectaran a la normalitat dels dijous, dia de mercat. Durant els propers dijous, els operaris municipals aturaran la seua tasca perquè les parades puguen exposar els seus productes com és habitual.


660 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!