Reaccions davant el segon informe negatiu al Pego Golf


La Conselleria d´Infraestructures i Transports ha emès un informe desfavorable al PAI de Pego Golf. Des de l’oficina del Pla de Carreteres s’alerta de què fa falta valorar si la N-332 i la variant d’Ondara- El Verger poden absorbir l´increment de trànsit.

Després de l’arribada del segon informe negatiu al PAI del Pego Golf, aquesta vegada des de la Conselleria d´Infraestructures i Transports per tal d’alertar que fa falta una valoració respecte si l´increment de població no afecta la N-332 i la nova variant d’Ondara – El Verger, les reaccions polítiques no s’han fet esperar.

El PP ha decidit retardar una possible revisió del Pla General d’Ordenació Urbana al 2007 per les diferències existents en el terreny urbanístic amb el Bloc Nacionalista Valencià. Davant d’aquesta postura el segon tinent d’alcalde, el nacionalista Joan Carles Cambrils revela que el popular regidor d’urbanisme, Eduardo Síscar, no assisteix a les juntes de govern i que el PP hagueren aprovat les 1.400 amb el recolzament d’Iniciativa Independent.

El regidor d’Urbanisme de Pego, el popular Eduardo Síscar, va argumentar la setmana passada respecte a la possibilitat de revisar el Pla General que «el més prudent és esperar a la pròxima legislatura per a saber quina serà la nova majoria» després de reconèixer l’enfrontament que manté el PP i el Bloc en matèria urbanística. «El PSOE esta més per la labor de participar de l’urbanisme que propugnem nosaltres, però el Bloc no» va apuntar Síscar qui va assenyalar a més que, a títol personal, és partidari d’una revisió del PGOU per a fixar el nivell de protecció de les muntanyes que rodegen la localitat i per a crear un nou polígon industrial «allunyat del nucli urbà i ben connectat amb les infraestructures viàries».

Eduardo Síscar no va considerar necessari redactar un pla general a propòsit de la urbanització, després de l´informe de Conselleria, tot i que sí que va valorar una futura revisió per a millorar el planejament municipal. «L’informe de conselleria és normal, ara l’empresa constructora ha d’esmenar i fer cas de les recomanacions».

En l’altre costat de l’actual pacte el portaveu del Bloc, Joan Carles Cambrils, va revelar que durant els últims tres mesos el responsable d’urbanisme, el popular Eduardo Síscar, no ha assistit a les juntes de govern local.

Pel que es refereix a l’informe negatiu del Consell, Cambrils va recordar la complexa situació que van viure en les files nacionalistes amb l’aprovació del pla del camp de golf i les 1.400 cases. «Vam voler demanar més millores en el projecte, que estiguera més madur, però ni PP ni PSOE van voler acceptar les nostres propostes i al final vam decidir abonar el pla urbanístic perquè els populars anaven a aprovar-lo amb el suport dels edils de Carlos Pascual».D’aquesta manera, el Bloc va traure la setmana passada a relluir un possible acord entre el PP i els regidors d’Iniciativa Independent -el partit de l’exalcalde Carlos Pascual- per a tirar endavant el pla. Cambrils va titllar de «ineficaç» al departament d’urbanisme i va apostar per la solució de les deficiències de l’actual projecte i si no és així que «es redacte un nou document urbanístic del que traguen benefici els pegolins, els propietaris i la mateixa empresa promotora».


Des de l’altre partit del pacte pegolí -el PSOE- el regidor Rafael Moll es va referir a l’informe remés per la conselleria assenyalant que «les carreteres no depenen de l’ajuntament» i que els problemes de tràfic es poden resoldre ampliant les carreteres, com han fet diferents administracions amb la variant d’Ondara -el Verger o amb la rotonda de la N-332 en l’encreuament amb la carretera de Pego i els Poblets.

Respecte a la necessitat un estudi dels recursos hídrics que avale la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Moll va ser contundent: «Si Pego no té aigua per a poder dur a terme urbanitzacions, que m’expliquen com obtenen permís municipis com Xàbia, Dénia o Calp».528 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!