Ràdio Pego celebra el dia del llibre amb la col·laboració del Club de Lectura de Pego

Al llarg de la jornada es poden escoltar fragments de diferents llibres triats per algunes de les persones que formen part del Club de Lectura. D’altra banda, la Regidoria de Cultura, enguany reedita el premi al més lector/a per fomentar la lectura. L’any 2017 la Biblioteca de Pego va rebre 9.276 visites i es van produir 5.600 préstecs. Una xifra que sol augmentar any a any.

23 d’abril, Dia del llibre. Un dia que va ser escollit, fa més de setanta anys, per un escriptor i editor valencià, Vicent Clavel, per a difondre els llibres i fomentar la lectura. Per què el 23 d’abril? Perquè eixe dia va faltar un geni de la literatura universal, Miguel de Cervantes, autor de El Quixot. Però, a més, un 23 d’abril també va morir un altre imprescindible de la literatura mundial, William Shakespeare. Per això des del 1995 la Unesco va declarar el 23 d’abril Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor.

Font: Arxiu Municipal de Pego

A Pego, informa l’Arxiu Municipal, la primera festa del llibre es va celebrar l’any 1933 i va ser idea del cronista pegolí Carmel Giner Bolufer. Però Carmel Giner no es va quedar ahí, sinó que també va proposar el nom de Cervantes al passeig construït des de la plaça de la Llibertat al Calvari.

Pego tornarà a celebrar el dia del llibre el proper dissabte, 28 d’abril. Ho farà recuperant la fira del llibre que fa molts anys enrere es muntava al Passeig Cervantes. Hi haurà expositors, contacontes, presentacions, concert infantil a càrrec de Ramonets i també concerts per a persones adultes, més concretament hi haurà dos actuacions, una de Tomàs de los Santos i l’altra de Pep Jimeno ‘El Botifarra’.

D’altra banda, des de la Regidoria de Cultura es reedita el premi al més lector o lectora de la Biblioteca Municipal de Pego. Una iniciativa que perseguix «motivar la gent perquè llisga» i descobrisca el temple dels llibres que és la Biblioteca Municipal. Un espai on poder descobrir autors i autores i on poder canviar d’estils i idiomes amb facilitat, atès que només s’ha de triar el que t’abellix en eixe moment i després, una vegada llegit, tornar-ho i elegir el següent. L’any passat, 2017, la Biblioteca de Pego va rebre 9.276 visites i es van produir 5.600 préstecs. Una xifra que sol augmentar any a any.

Ràdio Pego enguany ha tornat a celebrar el Dia del Llibre. En esta ocasió, per celebrar esta diada ha convidat els i les membres del Club de Lectura de Pego a escollir un fragment, o diversos, d’algun llibre llegit, o per llegir, del col·lectiu perquè el compartiren amb tots i totes vosaltres. Així, al llarg de la jornada s’estan escoltant a la 107.8 F.M. distints fragments que conviden a la reflexió i a submergir-se en la lectura. És per això que us desitgem una excel·lent lectura!!

 

 

1935 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!