L’amistat està darrere de la nova marxa cristiana de la filà Albardins, ‘Nando, el Xato de Pego’

Dedicada a un dels membres de la filà sobre la base de marxa cristiana ‘Albardins’, Juan Antonio Castelló Cardona, el compositor de ‘Nando, el Xato de Pego’, dirigia la banda d’Ador i els dolçainers de Bellreguard el passat 13 d’abril davant el nombrós públic que omplia el pati de la Casa de Cultura en un dels actes programats per la filà capitana 2018 per començar a commemorar eixa Capitania.

Nando, el Xato de Pego es mostrava emocionat abans de l’estrena de l’obra que porta el seu nom. Ho feia davant un pati de la Casa de Cultura ple de gom a gom de gent expectant per descobrir com sona la nova marxa cristiana composada per a la Capitania 2018 de la Filà Albardins. Una peça obra de Juan Antonio Castelló Cardona.

Expressava Nando, el Xato de Pego el seu agraïment a la seua filà Albardins pels actes que estan organitzant enguany per la Capitania. Una capitania que, qualificava de «dura». També desvelava al públic present com es va assabentar de què una marxa portaria el seu nom. Explicava Nando que «el dia 31 de desembre de 2016 un company meu, molt bon amic, em va cridar per telèfon i em va dir, Fernando, vull regalar-te una marxa cristiana. Jo li vaig dir que no, que no vull. Però es va encabotar. El 31 de desembre de 2017, em va cridar i em va dir, ja la tinc feta. I això per a mi va ser un orgull grandíssim perquè sóc fester, sóc cristià i m’ha fet una marxa cristiana. Que no és meua, que és dels Albardins i és del poble de Pego». Finalitzava les seues paraules agraint l’esforç realitzat per la banda de música d’Ador i els dolçainers de Bellreguard i el seu suport «incondicional».

Juan Antonio Castelló Cardona és de Xeresa, professor de música, saxofonista, dolçainer i molt amic de Nando, el Xato de Pego. Explicava a Ràdio Pego que ha composat esta marxa cristiana «per amistat amb Nando i per la filà Albardins». Detallava que la base de la nova composició radica en la marxa dels Albardins. Confessava Juan Antonio Castelló que havia quedat molt satisfet de com havia sonat el dia de la seua estrena pública la marxa i apuntava que «la banda d’Ador és del milloret que hi ha hui en dia de la Comunitat Valenciana i amb ells pots tocar el que vullgues».

La banda d’Ador des de 2004 que ix amb la filà Albardins a les Festes de Moros i Cristians de Pego i això fa que els seus membres siguen considerats com un més de la família albardina.

 

2710 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!