Ràdio Pego assisteix al I Congrés de la Ràdio de Proximitat en Català


El Congrés es planteja com un espai útil de reflexió per a reforçar la funció social de les emissores municipals i de la nostra llengua.

La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) ha estat convidada per la Federació de Ràdios Locals de Catalunya a participar en el I Congrés de la Ràdio de Proximitat en Català per a reforçar la funció social de les emissores municipals i la funció cohesionadora de la nostra llengua. És per això que Ràdio Pego, membre de la XEMV, serà una de les ràdios presents a aquest I Congrés per a posar en comú experiències i conèixer altres realitats properes.

La Federació de Ràdios Locals de Catalunya va creure necessari proposar l’organització del Congrés de la ràdio de proximitat en català. L’èxit i l’interès innegable dels tres congressos organitzats fins ara des de la Ràdio Local Pública a Catalunya convencien a l’organització que els temes i les preocupacions pròpies de les nostres fronteres administratives sovint són més pròpies de l’espai comú de la llengua com a element cohesionador i identificatiu d’un espai més ampli.

Alertats d’aquesta necessitat, convençuts de la seva utilitat, motivats pel repte que això significa i conscienciats de la necessitat de reforçar aquest espai de comunicació comú, la FRLC treballa per a fer possible aquest esdeveniment que transcorrerà durant tota la jornada de hui amb les següents taules rodones:

1- La llengua com a vehicles de comunicació.
2- La llengua com a creadora de comunitat.
3- Difusió de la cultura catalana.

A més de la conferència inaugural i la de cloenda.

Creiem en un espai útil de reflexió per reforçar la nostra funció social i la nostra llengua, i reclamem el nostre paper actiu dins de les indústries de creació i d’intercanvi de continguts malgrat aquells que porten tants anys dient que els nous mitjans ens deixarien sense paper. Lluny d’això, l’utilització de les noves tecnologies ens dóna una visibilitats més gran i ens fan més pròxims i útils i és important compartir-ho.
749 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!