Radio Alicante Cadena Ser, treballadors i treballadores de RTVE CV, Iñaki Zaragüeta, Chari García Cubells, Ramón Climent, El Flaco, Daniel Nebot i les xarxes socials del 112CV s’alcen amb els I Premis de Comunicació

La resolució dels guardons de la Generalitat ha sigut donada a conéixer per un jurat de composició paritària amb representació professional de les diferents modalitats. La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes ha format part d’eixe jurat que ahir va decidir, per votació, els premiats i les premiades d’esta I edició dels Premis de Comunicació que volen reconèixer els diferents àmbits que tenen relació directa amb la comunicació. El proper 20 de juny serà l’acte de lliurament dels Premis, a l’Hemisfèric. L’artista pegolina Inma Femenía ha estat l’encarregada de dissenyar els huit guardons que s’entregaran a les persones premiades, que rebran peces personalitzades que simbolitzen els distints moments del procés creatiu en les distintes disciplines de la comunicació.

La Generalitat concedirà els seus I Premis de Comunicació a Radio Alicante Cadena Ser i a la plantilla del centre territorial de RTVE de la Comunitat Valenciana, així com als periodistes Iñaki Zaragüeta, i Ramón Climent, a la publicista Chari García Cubells, al fotoperiodista El Flaco, a les integrants de l’equip de xarxes socials del 112 de la Generalitat i al dissenyador Daniel Nebot.

La resolució ha sigut emesa per un jurat que ha comptat amb representació professional paritària en les modalitats de radiodifusió, televisió, periodisme, publicitat, comunicació de proximitat, fotoperiodisme i disseny. Els premis s’entregaran en un acte públic que tindrà lloc el pròxim 20 de juny en l’Hemisfèric.

El jurat, que s’ha reunit este dimarts en el Palau de la Generalitat, premia així els 85 anys de trajectòria en les ones de Radio Alicante Cadena Ser i també el compromís en defensa d’una radiotelevisió pública de qualitat mostrat per les treballadores i treballadors de RTVE a la Comunitat Valenciana. Ambdós premis -que es concedixen en les modalitats de radiodifusió i televisió, respectivament- seran arreplegats per dones de les redaccions dels els dos mitjans de comunicació.

A més, també es guardona la trajectòria professional del veterà periodista Iñaki Zaragüeta, delegat de l’edició de la Comunitat Valenciana del periòdic La Razón, així com la dilatada experiència en comunicació de proximitat en les comarques de l’Alcoià i El Comptat del també periodista Ramón Climent Vaello.

La primera edició d’estos premis de caràcter anual també reconeix els més de 25 anys d’exercici professional de la publicista Chari García Cubells, professora de Pensament Creatiu i Creació i Realització Audiovisual Publicitària en la Universitat CEU-Cardenal Herrera, referent per a les dones de la professió i veu crítica amb els missatges sexistes.

En la modalitat de fotoperiodisme, el jurat també ha reconegut la labor de José García Poveda, El Flaco, com a cronista gràfic de la societat valenciana al llarg de més de tres dècades. El guardó en la categoria de disseny i il·lustració ha sigut per al dissenyador gràfic i de producte Dani Nebot, qui, des de la creació, en 1991, del seu propi estudi acumula nombrosos premis, entre ells el Nacional de Disseny.

A més, les quatre periodistes que gestionen les xarxes socials del 112 Comunitat Valenciana s’han fet mereixedores del guardó en l’especialitat de xarxes socials i nous formats pel seu protagonisme com a altaveu de la informació de servici públic tant per a els Mitjans de comunicació com per al conjunt de la societat.

L’artista de Pego Inma Femenía ha dissenyat els huit guardons que s’entregaran a les persones premiades, que rebran peces personalitzades que simbolitzen els distints moments del procés creatiu en les distintes disciplines de la comunicació.

Ella és Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i ha realitzat un màster oficial en Producció Artística per la UPV. Inma Femenía pertany, per edat, a una generació de creadors i creadores que han crescut amb el mitjà electrònic, el que ha permés que es mogueren amb desimboltura en l’entorn digital. És per això que la pegolina en la seua obra ha reflexionat sobre les relacions entre esta esfera i l’analògica, entre allò material i allò immaterial, donant a la llum un rol fonamental. En este 2018, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport adquiria una de les seues peces, Spectrum Screensaver, una de les trenta-tres obres d’artistes de tot el territori valencià, adquirides per la seua qualitat.

El jurat ha comptat amb representants de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat (ADCV) i de l’àmbit del fotoperiodisme, així com de la Unió de Periodistes Valencians (UPV), el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana, l’Associació de la Premsa Comarcal, integrants de les agrupacions professionals Espai Audiovisual de Proximitat (EAP) i Associació de Televisions Valencianes de Proximitat (Tevap), a més de representants de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. Per part de la Generalitat, han format part del jurat el secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal, i la directora general de Relacions Informatives i Promoció Institucional, Marta Hortelano.

Per a la XEMV, haver format part del jurat dels I Premis de Comunicació de la Generalitat Valenciana és un reconeixement al treball de les ràdios municipals, eixe treball de proximitat que focalitza en allò que passa als nostres pobles. És també una mostra que la XEMV cada vegada és més visible.

És obvi que l’aposta de la FVMP per incloure’ns sota el seu paraigua ha estat decisiu per a esta visibilització. I com a col·lectiu no hem de deixar passar l’oportunitat de mostrar a la societat valenciana que estem ahí, explicant allò que és més quotidià, el que no significa que siga menys important. És per això que cal ressaltar i agrair el gest de la Secretaria Autonòmica de Comunicació per haver comptat amb la XEMV en este jurat.

 

2104 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!