Properes jornades d’Instruments Populars de Dènia

Les Jornades d’Instruments Populars que cada estiu organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Dénia tindran en la sisena edició el seu pròleg amb una primera jornada, que es desenvolupa demà dissabte a l’Acadèmia de Música Manuel Lattur de la localitat.
La iniciativa d´enguany abans de començar ja ha sigut un èxit. Des de fa dos setmanes estan cobertes les 60 places de matrícula, segons van assenyalar el regidor de Cultura, Pau Reig, i el coordinador de les jornades, Josep Sendra.


Aquesta primera sessió sobre la dolçaina i el tabal comptarà amb la presència del dolçainer d’Algemesí i professor del conservatori José Iturbi de València, Xavier Richart. La seua sola presència s’ha traduït en la inscripció per a les jornades de representants de quasi totes les colles de la Marina Alta (Pedreguer, Benissa, Teulada, Ondara, Xàbia, El Verger, Pego, La Xara i Dénia), i d’altres punts del País Valencià (Enguera, l’Alfàs del Pi, Alacant, Altea, Petrer, Alcoi i Algemesí). I és que Richcart «és pràcticament el catedràtic de la dolçaina», segons Pau Reig, o la persona que «li ha donat sentit i temàtica a este instrument», segons Sendra.

Richart, que per a Josep Sendra «ha marcat un nou mètode d’aprenentatge en l’únic conservatori que imparteix classes de dolçaina», oferirà una xerrada centrada principalment en l’ensenyança d’aquest instrument. De fet la jornada de dissabte té com a títol “La xirimitades de la perspectiva de l´ensenyament normalitzat”. El músic d’Algemesí estarà acompanyat per Josep Alemany, col•laborador habitual de les jornades, que impartirà una classe de conjunt instrumental.

Les jornades compten amb el recolzament de la Universitat d’Alacant, que concedeix un crèdit per les 20 hores de duració de l’activitat, i de l’Associació de Dolçainers i Tabaleters del País Valencià.


369 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!