Primer embaràs per donació d’òvuls en una parella estrangera a IREMA.

L’Institut de Reproducció de la Marina Alta (IREMA), ubicat en l’hospital Aquari de Beniarbeig, aconsegueix una gestació mitjançant la tècnica de donació d’òvuls en la primera parella estrangera que va acudir al seu centre. Este nou embaràs se suma als ja aconseguits en pacients de la nostra comarca i de la resta d’Espanya. Cada vegada són més les parelles d’altres països europeus les que acudeixen al nostre país per a realitzar tècniques de reproducció assistida. Açò és degut al fet que les legislacions en estos països impedeixen la realització de diverses tècniques de reproducció assistida en determinats pacients que sí que estan permeses a Espanya. “La majoria dels pacients estrangers provenen d’Itàlia i del Regne Unit”, comenta el Dr. Germà Herrero, part del grup mèdic d´Irema.

La tècnica més sol•licitada és la donació d’òvuls. Esta tècnica està prohibida a Itàlia, i al Regne Unit, tot i no estar prohibida, des de fa algun temps, la donació de gàmetes ha deixat de ser anònima, pel que hi ha escassetat de donants i, per tant, estes parelles han d’acudir a clíniques de reproducció assistida d’altres països, com el nostre, en el que la donació de gàmetes és anònima.

La societat espanyola és la més generosa en donació, ja que és el país d’Europa en el que es fan més donacions de gàmetes i embrions. Esta primera gestació que acaben d’aconseguir a IREMA en parelles estrangeres correspon a una dona anglesa de 46 anys que havia realitzat diversos tractaments de reproducció assistida en el seu país. Va acudir a IREMA el passat mes de Març per a sol•licitar un tractament per al seu problema d’infertilitat.

La Dr. Antonia González, biòloga d’IREMA, explica que “el procés de donació-recepció d’òvuls és un procés molt complex a nivell del laboratori de Fecundació In Vitro, però molt senzill tant per a la donant com per a la pacient. A les donants se’ls realitzen uns controls molt estrictes i exhaustius, en els que es constata el seu bon estat de salut fisicopsíquica, se li realitzen estudis serològics per a descartar la presència de malalties infeccioses com VIH, Hepatitis B, Hepatitis C,…, un cariotip, que és un estudi genètic per a comprovar absència d’alteracions estructurals cromosòmiques…”

Una vegada que passen tots estos tests, són acceptades com a donants d’òvuls. El següent pas és seleccionar la donant més adequada per a la dona receptora. Es tenen en compte principalment els grups sanguinis i les característiques físiques. A continuació cal sincronitzar els cicles menstruals de donants i receptores perquè en el moment de l’extracció dels òvuls, la dona receptora tinga el seu úter preparat per a la transferència dels embrions. Els òvuls són fecundats en el laboratori de Fecundació In Vitro amb el semen de la parella o bé amb semen de donant, depenent del cas.

En cas d’obtindre embrions sobrants, estos són criopreservats (congelats) per a un possible tractament posterior, en cas de no produir-se gestació o més avant per a buscar un germanet.

“Estem molt contents amb l’evolució d’IREMA, ja que a causa dels nostres bons resultats estan començant a vindre pacients d’altres províncies i fins i tot de l’estranger”, assegura el Dr. Lorenzo Serra, director gerent d’IREMA.371 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!