Prevenint el càncer de mama

Demà dijous, a les 5’30 de la vesprada i a la Casa de Cultura, la Directora i la Radiòloga de Salut de Dénia impartiran una xerrada sobre la prevenció del càncer de mama. La xerrada està dirigida a totes les dones, però sobretot, a aquelles que superen els 45 anys d’edat. Cada any es diagnostiquen a Espanya 15.000 nous casos de càncer de mama. La detecció precoç d’aquests tumors fa més fàcil la seua curació, és per això que en les celebracions del dia internacional contra el càncer de mama, se sol posar l’accent en la prevenció com a eix principal de cura.

El càncer de mama ha sigut estudiat en profunditat i la medicina moderna ofereix a la dona la possibilitat de prevenir la seua aparició o almenys un diagnòstic precoç que no sols preserve la vida d’aquesta, sinó també que li evite les temudes conseqüències d’este procés podent preservar la integritat de les seues mames.

A Pego, dins les activitats de la setmana de la dona, enguany se li ha donat prioritat a la prevenció del càncer de mama per a les dones més joves amb l’organització d’un concert solidari. Amb els 2.200 euros que s’obtingueren d’aquesta activitat la mancomunitat i la regidoria d’Igualtat d’Oportunitats han aconseguit abaratir el cost de la mamografia i el diagnòstic per les dones entre 30 i 44 anys. Una proposta que ha tingut molt d’èxit ja que només 15 dies les 44 places que s’havien comptabilitzat ja estan cobertes. De fet actualment la gent interessada només accedeix a una llista d’espera, que de moment no s’ha mogut.

I si parlàvem de dones d’entre 30 i 44 anys, ara passem a les dones de més de 45 anys, perquè aquestes són les principals destinatàries de la xerrada que tindrà lloc demà dijous, a les 5’30 de la vesprada, a la Casa de Cultura, sobre la prevenció del càncer de mama. La xerrada la impartirà la Directora de Salut de Dénia, Maria Ángeles Jerez i la Radiòloga del departament de Salut de Dénia.

Per què aquesta separació entre edats? Perquè en la dona jove, entre els 20 i els 35 anys, el càncer de mama, encara que no impossible, és infreqüent i els mètodes de radiodiagnòstic, per la gran densitat dels seus pits ha de ser usats amb criteris molt precisos. Per a aquesta franja d’edat s’indica un autoexamen mensual. Si es detecta alguna anormalitat s’ha de consultar immediatament al metge, ja que tot i l’existència de la mamografia, el 90% dels càncers de mama són diagnosticats per les pròpies pacients.

Entre els 35 i els 40 anys les dones han de realitzar, almenys, un estudi mitjançant mamografies per a reconèixer l’estat de les seues mames. La freqüència dels seus controls en aquesta etapa dependrà dels factors de risc que cada pacient acumule, especialment si és familiar.

A partir dels 40 anys el control ha de ser anual, acudint al metge i realitzant-se la mamografia.

Tot i aquestes franges d’edat s’ha de dir que tota dona està exposada a patir un càncer de mama, encara que no totes pateixen el mateix risc. I és que hi ha diferents graus de risc i un dels riscs més importants és l’edat.

Sobre aquesta qüestió i altres al voltant de la prevenció del càncer de mama versarà la xerrada de demà dijous a les 5’30 de la vesprada a la Casa de Cultura de Pego.
560 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!