Presentació del llibre “Els Pous de reg de Pego i les seues aigües”


Fernando Sendra, doctor en ciències químiques i Joan Miquel Almela, arxiver municipal presenten aquesta vesprada a la Casa de Cultura el llibre que en què han recuperat el passat i present dels pous de reg i que a més planteja i qüestiona el present de les reserves hidràuliques de les conques del terme de Pego.

“Els pous de reg de Pego i les seues aigües” és el llibre que és presenta aquesta vesprada a la Casa de Cultura a les 19.30. El regidor d’aigües i medi ambient, Pau Folqués i els coautors del llibre seran els encarregats d’introduir-nos en el procés de treball i en el contingut del llibre.

Aquest llibre fa dos anys que va començar a gestar-se, durant les celebracions del 725 aniversari de la Carta Pobla de Pego. I és aquesta vesprada quan per fi podrà veure la llum.

“Els pous de reg de Pego i les seues aigües”, el títol ens dóna la clau del contingut del llibre. Dividit en dues part; una introducció ens situa històricament i ens recorda l’herència que ens deixaren les cultures dels nostres avantpassats en quant a xarxa hidràulica es refereix; bàsica per al desenvolupament d’una localitat agrícola com és Pego.

Les altres dues parts abracen, en primer un recull de tots els pous de reg que existeixen i han existit a Pego, aquesta part ha estat escrita per Joan Miquel Almela.

La segona part, escrita per Fernando Sendra Bañuls, aborda la temàtica de l’aigua a Pego a partir dels anàlisis químics que ha realitzat l’autor i que mostren la salut actual de les aigües del terme municipal.

L’objectiu del llibre és poder comparar el canvi que ha anat patint Pego i la comarca respecte a la importància del reg i per tant, de l’agricultura. Que ha anat minvant per donar pas a un domini del sector serveis.

“Els pous de reg de Pego i les seues aigües” escrit per Fernando Sendra Bañuls i Joan Miquel Almela Cots estarà disponible a totes les llibreries de la localitat a partir de la propera setmana. Recordem que la seua presentació tindrà lloc aquesta vesprada a les 7.30 a la Casa de la Cultura.
621 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!