Posem fi a les festes de Pego d’una manera molt variada

Les vespres al dia de la sang començaren aquest dimarts. Pel matí, l’exposició de la imatge de l’Ecce-Homo a la seva capella va rebre nombroses visites. Aquest, és l’únic dia de l’any en el que es pot veure la imatge més prop que mai.

Els actes continuaren per la vesprada amb el trasllat de la imatge a l’església parroquial de l’Assumpció. A més, per una altra banda, La Clandestina va oferir un concert a la placeta de Sant Josep. Comptaven amb la participació de la colla l’Esclat de El Verger. Sonava així.

A la mitjanit, començaren els honors a l’Ecce-Homo. Fent un recorregut pels carrers del poble amb l’Aurora.

Ahir, dimecres, dia de la sang, es celebrava el dia del patró. Per la vesprada-nit, amb els carrers del poble adornats per la murta, tenia lloc la processó. Diferents representacions de les festes de Pego acompanyaren la imatge del patró, com ara La Clandestina, falleres i fallers, Els Coscolls acompanyant la seva capitana, Conxín Jordà, xiquets i xiquetes de primera comunió, Banda de cornetes i tambors de l’Ecce-Homo, l’Agrupació de música de Pego i autoritats municipals i eclesiàstiques.

Al finalitzar aquest acte, la plaça de l’Ajuntament estava de gom a gom i els presents gaudiren d’una projecció de diferents imatges de dos o tres dimensions a la façana del campanar. El vídeomapatge, que va oferir la Regidoria de Festes, jugava amb la il·lusió òptica representant diferents figures.

L’últim toc festiu el va posar un castell piromusical. Els focs artificials esclafien al ritme de la música per acomiadar-se de les festes patronals 2019.

Cal mencionar que aquest dissabte, 6 de juliol, tindà lloc la festa dels Quintos al recinte de Multiactivitats de la Trilladora a les dotze de la nit.1741 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!