Populars Pego proposa habilitar l’escorxador per a la Policia i Acció Urgent amb una subvenció de Diputació per a despesa corrent

La Diputació Provincial d’Alacant té previst convocar pròximament les ajudes del Plan+Cerca 2024 amb subvencions per a ajuntaments i entitats locals menors destinades a cobrir despesa corrent d’instal·lacions municipals. El PP pegolí ha especificat en comunicat de premsa que a Pego se li ha assignat una subvenció per un import de 231.455€ i proposa que aquest import siga destinat a habilitar l’antic escorxador municipal per acollir a la Policia Local i a Acció Urgent per tal que tinguen “unes instal·lacions adequades i dignes per a prestar un millor servei al poble de Pego”. I, afegeixen en la nota de premsa, que treballaran” amb aquestos dos col·lectius i a nivell municipal per determinar quina seria la millor organització de l’espai per a que es puga realitzar l’actuació d’adequació i es puga posar en marxa el més aviat possible, no mai més tard de final del 2024″.

Les bases de la convocatòria d’aquestes ajudes encara no han estat publicades. Però, el portaveu de Populars Pego, Ferran Gonzàlez, ha compartit un informe inclós en l’expedient relatiu a les bases de la convocatòria d’aquestes subvencions del Plan+Cerca 2024. Informe en el qual s’indica que les bases regularan la concessió de “subvencions a Ajuntaments i Entitats Locals Menors de la província d’Alacant per a sufragar despeses generals de funcionament i manteniment ordinari” d’instal·lacions municipals.

D’altra banda, el president de la Diputació, Toni Pérez, ha manifestat en la presentació del Plan+Cerca 2024 que “Gràcies a aquest programa es dotarà de liquiditat a tots i cadascun dels ajuntaments de la província per a finançar despesa corrent, injectant recursos a les arques municipals dels 141 municipis i tres entitats locals menors i prioritzant en el repartiment a les localitats amb menor població”. I ha afegit que “els consistoris tindran total llibertat i autonomia per a determinar el destí de la subvenció”.

El Plan+Cerca 2024 contempla dues línies de subvenció, totes dues destinades a sufragar despesa corrent. D’una banda, s’ha habilitat una partida de 29,3 milions d’euros per als 141 municipis i tres entitats locals menors de la província, prioritzant en el repartiment a les localitats més petites. El nombre d’habitants, la superfície i la densitat i dispersió de la població són els criteris que s’han tingut en compte per a la distribució dels fons. També s’ha promés reforçar les ajudes per als municipis en risc de despoblació.

I hi haurà una altra línia de 3,2 milions d’euros destinada als ajuntaments que no es van beneficiar en el Plan+Cerca 2023, un total de 9. Al respecte, el president ha assenyalat que “Des de la Diputació d’Alacant no volem que cap ajuntament es quede enrere”.

Com explicava Toni Pérez, “el manteniment de parcs i jardins, consultoris mèdics, centres docents, biblioteques públiques, edificis culturals o instal·lacions esportives seran objecte d’ajuda, incloent-hi les despeses de personal, neteja, aigua, telecomunicacions o primes d’assegurança. A més, també es finançarà despeses energètiques (energia elèctrica, gas, combustible i carburants)”.

Així, no es parla d’inversions, però el president de la Diputació deixa la porta oberta en manifestar que els ajuntaments “tindran total llibertat i autonomia per a determinar el destí de la subvenció”. I el portaveu de Populars Pego, Ferran Gonzàlez, explica que la subvenció que s’atorgaria a Pego podria ser destinada a habilitar l’edifici de l’antic escorxador “fent modificacions de partides”. Li consta, ha assegurat, que la Diputació d’Alacant acceptaria eixes modificacions.
188 Visites
Hola!!