‘PopCorns’ i ‘Draconianes’ guanyen el Concurs de disfresses de Carnestoltes 2017

En l’apartat de colla de fins a 6 participants i en l’apartat de colla de més de 6 participants, respectivament. Esta última colla és, fins ara, imbatible. Tot i que la regidora de Festes, va assegurar que el jurat enguany ho havia tingut complicat a l’hora de decidir. I no m’estranya perquè el cert és que dissabte a la nit es van poder veure disfresses molt treballades i originals durant la desfilada del Carnestoltes de Pego 2017. Una nit sense incidències greus en què, com a comptagotes, la gent va anar omplint algunes de les zones de música, principalment la Plaça del Mercat, i va deixar que la màgia del Carnestoltes fluïra un any més.

P1300584Pego ja ha deixat enrere la nit de Carnestoltes i, segons ha facilitat la Regidoria de Festes, ho ha fet amb menys visitants que l’any passat. I és que enguany s’han desplaçat fins el municipi menys autobusos que en 2016. Alhora la regidora de Festes, Rebeca Bañuls també apunta que hi va eixir més gent de Pego en l’edició passada i ho va fer més prompte per veure la desfilada i concurs de Carnestoltes.

A hores d’ara els informes facilitats per la Policia Local sobre com va transcórrer la nit deixen un bon grapat de fulls, però, cap incidència greu o destacable. No obstant això, la regidora de Festes està pendent de com avance la setmana per confirmar este extrem.

16999192_588446594698859_6671624370977246368_n
Foto: Acció Urgent

En l’apartat sanitari, la nit de Carnestoltes va deixar 50 assistència, la gran majoria d’elles per comes etílics, una xifra lleugerament superior a 2016, segons han indicat des d’Acció Urgent. Així mateix, ressaltava l’ONG que cap de les persones ateses era de Pego. De les 50 assistències realitzades durant la nit i matinada de Carnestoltes, 17 van ser a menors. D’altra banda, el Centre de Salut de Pego va haver de derivar a tres persones en estat més greu a l’Hospital de Dénia per abús d’alcohol i drogues i ferides.

P1300469A ritme de batucada, passades les 20,30h., de la nit s’iniciava la desfilada i concurs de disfresses de Carnestoltes a Pego. Ho feia amb moltes propostes enginyoses i treballades. De fet, Rebeca Bañuls va destacar, en anunciar els premis de 2017, que el jurat havia tardat més del que hagués estat desitjable perquè «enguany ho ha tingut molt complicat, atès que les disfresses han sigut molt, molt bones».

P1300516Es van poder veure Menines ben coloristes, cacauets de poble imperfectes, trolls, un drac xinés, joves galàctiques, el geni tortuga, personatges d’Alícia en el País de les Meravelles, pinyes, carlotes, ponies amb la cabellera de colors i un llarg etc. Les colles que es van presentar al concurs o que simplement van participar a la desfilada van recomanar fer una disfressa entre el grup d’amics i amigues perquè desestressa. D’altres van poder tornar a eixir després de més de 16 anys sense fer-ho perquè, en ser la desfilada més prompte, poden participar amb els fills i les filles. També ens explicaven que, després de moltes hores de confecció de la disfressa, el moment de desfilar era la millor recompensa.

P1300476Ja entrant en els premis, el jurat va acordar que la millor disfressa de colla de fins a 6 participants era per a ‘POPCORNS’ de Rubén Llorenç Maestre. Els quatre amics es mostraven d’allò més contents i explicaven que «l’any passat es van proposar superar-se i quedar primers» i així ho van aconseguir. Amb una caixa de cartró reforçada amb fustes perquè no vencera, cartolines de colors i espuma de poliuretà amb forma de mongetes.

P1300552El premi a la millor disfressa de colla amb més de 6 participants va ser per als «imbatibles», per a la colla de Gloria Mengual Tavallo i les DRACONIANES. Ens explicaven, només baixar de l’escenari, que estaven «molt, molt contentes i molt emocionades perquè tenien molta faena feta». A més, la dissenyadora confessava que «creia que no guanyaríem perquè els trages són tots xulíssim» i repetia eixe desig perquè «la gent s’esforce i tinga il·lusió de fer-se trages molt xulos». Una idea que també aportava Fernando Orihuel, expressant que té «moltes ganes que la gent s’anime una miqueta més i així a vore si aconseguim que el nostre poble siga el millor del món».

La regidora de Festes, Rebeca Bañuls, després del lliurament dels premis manifestava sentir-se «molt contenta davant unes disfresses molt, molt treballades». Així mateix, també assenyalava que «a la desfilada ha acudit molta més gent que l’any passat i això és el que volem. Que cada any la gent participe més».

P1300588P1300585Hores més tard, Ràdio Pego es trobava amb algunes lletres de l’Screable arribades d’Astúries, Canàries, Galícia i altres comunitats autònomes perquè els havien recomanat el Carnestoltes de Pego i, s’ho estaven passant d’allò més bé. Com també ho feia una parella arribada de Dénia que anava destacat amb els seus llums blaus sobre fons negre. I com també ho van passar bé les milers de persones que, sense estar apretades, van poder gaudir de les zones de música distribuïdes pel poble, principalment la plaça del Mercat i el carrer Sant Carles, però també la Plaça de l’Antic Regne de València i el Pla de la Font.

2309 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!