L’Agrupació Musical de Pego, segona en el primer Certamen provincial de Bandes de Música al que acudix

Dissabte al matí, després de l’audició que va oferir la Banda de Música a la seua seu, el seu president, Eduardo Cabrera, confessava que esta era la primera vegada que es presentaven a un certamen provincial i confiaven que els nervis els deixaren fer una interpretació impecable. El resultat es va apropar a eixe desig perquè, diumenge a Calp, la Banda de Música de Pego aconseguia 315,50 punts, situant-se així en la segona posició i aconseguint un segon premi de la secció quarta. Va guanyar la Unió Lírica Orcelitana amb 354,50 punts.

16996282_713932408780603_4283877690552942239_nLa Banda de Música de Pego s’ha estrenat al XLVI Certamen provincial de bandes de música amb molt bona nota. Quasi, quasi amb matrícula d’honor. Els i les músics pegolins era la primera vegada que s’enfrontaven a esta prova i portaven tres mesos «assajant intensament», com reconeixia el seu president, Eduardo Cabrera, per a l’ocasió.

Ens explicaven que l’any passat ja van intentar participar, però, el mateix pensament que la Banda de Música de Pego també el van tenir moltes altres bandes de tota la província d’Alacant. És per això que van haver de sortejar qui participaria i no va haver sort per a Pego. Enguany, ho van tornar a intentar i esta vegada sí que s’han pogut estrenar i, a més, ho han fet amb molt bona puntuació. La segona de la seua secció, la quarta. Asseguren que apuntar-se va ser un repte per a la banda, ja que en els certàmens t’has d’enfrontar a d’altres bandes i comprovar el nivell que tens, el que estimula als i les músics a assajar i treure el millor de cadascú.

P1300368En la secció quarta del XLVI Certamen provincial de bandes de música, cada banda havia d’interpretar tres peces, una primera de presentació que, en el cas pegolí va ser el pasdoble ‘A mi muro‘ de Francisco Esteve. Una segona peça obligada, ‘Shangai‘ d’Òscar Navarro i una tercera peça, lliure, que en este cas va ser ‘Firestorm‘ de Stephen Bulla, una peça interpretada en més d’una ocasió per la Banda de Música de Pego.

El jurat de les quatre audicions, presidit pel diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, va estar format per especialistes com el compositor i director Jesús Mula, el director del Conservatori Òscar Esplà, José Vicente Asensi, el compositor i director Antonio Ruda, el director d’orquestra i banda Juan Miguel Romero, el director de la Banda del Centre Artístic Cultural “Verjurat de la Pau” d’Agost, José Vicente Algado, el director de la Simfònica d’Alacant, José Vicente Díaz, i Amparo Edo en representació de CulturaArts Generalitat. Van avaluar d’avaluar l’afinació, la sonoritat, la interpretació i la tècnica, de cadascuna de les bandes en interpretar les dos peces del concurs.

P1300358La Banda de Música de Pego va quedar segona classificada amb 315,50 punts aconseguit un segon premi. Per tant, una actuació que deixa bon sabor de boca i un repte més a superar de cara a l’any que ve. De fet, en l’audició de dissabte al Musical, el president de l’Agrupació Musical de Pego, Eduardo Cabrera, manifestava que veia els músics «amb uns ànims i una satisfacció molt grans» i confiava que l’endemà isquera el concert «igual de bé que l’audició». I és que en ser la primera vegada que participaven en un Certamen d’estes característiques «la il·lusió és molta» i el treball que hi hagut darrere també.

Resultats quarta secció del Certamen Provincial d’Alacant:

1a classificada: Unió Lírica Orcelitana. 354,50 punts.

2ª classificada: Agrupació Musical de Pego. 315,50 punts.

3ª classificada: Societat Unió Musical l’Aurora de Sella. 298 punts.

4ª classificada: Centro Artístico Unión Musical de Benejúzar. 287,50 punts.

5ª classificada: Unión Musical San Isidro. 273 punts.

2211 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!