Poesia, teatre i festes del Crist en la festivitat de l’1 de maig a Pego

Marisol González Felip recitava a Pego alguns dels millors poetes i poetesses valencians contemporanis a la Casa de Cultura, dijous de vesprada. Divendres i dissabte el teatre es va omplir de gom a gom per a contemplar dues obres de teatre i durant el cap de setmana el Crist va ser homenatjat per la seua confraria i la SAT Bullentó. A la Casa de Cultura de Pego el dijous de vesprada els versos d’Estellés, Marc Granell, Maria Josep Escrivà, Lluís Roda o Carmelina Sánchez-Cutillas van ressonar amb un timbre de veu que trasllada a l’audiència que estima a la poesia. La veu de Marisol González Felip va ser l’encarregada de donar entitat pròpia a alguns poemes dels poetes i poetesses contemporanis valencians més destacats i de descobrir-ne altres també importants però que passen més desapercebuts per a la gent no versada en el món de la poesia.

Siga com siga Marisol González, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, inspectora d’educació i poetessa, va deleitar amb la seua recitació l’auditori.

Divendres i dissabte el Teatre Municipal va bollir d’efervescència amb dues obres de teatre. D’una banda, Pollo e Hijos, una producció de Locura Producciones i Germinal Producciones interpretada per Carme Juan, Manolo Maestro, Ferran Gadea, Oscar Pastor i Elisa Lledó.

L’obra, dirigida per Philip Rogers, conta la història d’un jove matrimoni que decideix canviar-se de pis perquè les coses els funcionen molt bé. Ell és un arquitecte que comença a tenir projectes importants. Ella treballa en una farmàcia i és l’encarregada de dur a terme la mudança. Per a fer-la, elegeix a l’empresa Pollo e Hijos, que es presenta amb uns operaris molt singulars i és que els problemes comencen només arribar. Així, el que en un principi era un simple canvi de pis, es convertirà en una aventura delirant. Una comèdia per la que va apostar la Filà Feixucs en un intent de fer riure a tot l’auditori.

Dissabte el torn era per al café teatre pegolí, ja que l’Escola de Teatre interpretava l’obra ‘Tres o no res’ protagonitzada per Carolina Ferrer, Blas i el Gamba. L’actuació s’emmarcava dins els actes de les festes en honor al Crist de la Providència i va tenir una gran resposta d’espectadors.

Aquestes festes, en honor al Crist, es van allargar des de dijous i fins diumenge, unes festes que organitzaven la Confraria del Santíssim Crist de la Provindència i la SAT Bullentó. Enguany provaven amb el canvi d’hora de la processó del Crist i segons el mateix alcalde de la localitat, “el canvi ha estat tot un encert” perquè molta gent va seguir la processó.536 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!