Plenari ordinari amb benvinguda i comiat

El plenari d’abril donava la benvinguda a la regidora per Ciutadans de Pego, Elvira Ciurana que entra en substitució de José Maria Ferrer. Alhora, un veterà presentava la seua renúncia, el regidor del Bloc-Compromís, Àngel Sendra. La incorporació de Ciurana, amb dedicació exclusiva, comportava també una remodelació de regidories al si del govern.
Si el plenari del mes de març acomiada el jove regidor de Ciutadans de Pego, José Maria Ferrer, el d’abril començava amb la presa de posessió de la regidora Elvira Ciurana Gascó.
Esta nova incorporació ha comportat una remodelació de regiodires al si del govern, centrada la mateixa en el grup Ciutadans de Pego.
Elvira Ciurana entra com a regidora en règim de dedicació exclusiva i, com el seu company de partit, Pasqual Garcia des del 12 de juliol de 2012 només cobra per assistències, algunes de les seues competències han estat redistribuïdes, com també les competències que tenia assignades l’exregidor José Maria Ferrer.
Així, Alicia Siscar, també en règim de dedicació exclusiva és regidora d’Educació, Cultura, Participació Ciutadana i Residents Europeus, Urbanisme (àrea de planejament, gestió urbanística, obres menors i ponència d’activitats).

Elvira Ciurana serà regidora d’Obres i Serveis, Cementeris, Trànsit, Sanitat i Mitjans de Comunicació.

Pasqual Garcia passa a ser regidor de Residus Urbans, Neteja viària i Aigües i, en d’Urbanisme tindrà les competències d’infraccions urbanístiques.

L’alcalde, Carmelo Ortolà passaria a encapçalar les regidories d’Hisenda, Personal, Noves Tecnologies i Seguretat Ciutadana. Carmelo Ortolà era l’encarregat d’explicar la modificació, aclaria que “a nivell pressupostari no suposa cap modificació perquè el que es fa és redistribuir en el que es va acordar en el plenari de 30 de juny de 2012.

La resta de partits de la corporació municipal va manifestar el seu respecte per la decisió interna presa per Ciutadans de Pego. Des del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste apuntava que si creuen que els regidors i regidores no fan bé la faena “ho criticarem, que per això estem”.
Des del PSPV, companys d’equip de govern, Enrique Moll apuntava que “no afecta en res el pacte que va portar a la creació d’este equip de govern […] i ratifiquem el que es va acordar en aquell ple”.
La nova portaveu de Ciutadans de Pego, Alicia Siscar, que també passa a ser la segona tinent d’alcalde, li donava la benvinguda a la seua companya de files i manifestava que Elvira Ciurana “agafa unes competències que necessiten una dedicació exclusiva”.
Des del PP, Maite Ferrándiz coincidia en apuntar que la remodelació de regidories és una “cosa que li compet a l’equip de govern”.

La modificació delegacions s’aprovava per 8 vots a favor (Ciutadans de Pego i PSPV) i 6 abstencions (PP i BNV-C)

D’altra banda, el plenari que donava la benvinguda a Elvira Ciurana, també acomiadava a un veterà amb quasi 10 anys exercint com a regidor, actualment a l’oposició, però també com a membre de l’equip de govern en les dos últimes legislatures. Es tracta del regidor del Bloc-Compromís, Àngel Sendra.
Explicava Sendra que, en passar estes eleccions “ja vaig demanar al grup municipal Bloc-Compromís que em referen el relleu” i tant el grup com ell mateix van trobar que “ja és el moment”. Confiava Àngel Sendra que, “qui entre ajudarà més a Conxa a aportar eixa sang nova […] perquè jo ja estava abandonant els formalismes i la política”, confessava. Així mateix, Sendra agraïa a la gent que va confiar en ell durant les eleccions i que l’ha recolzat i recordava a la gent de les seues exregidories, Educació i Serveis Socials.

Enrique Moll manifestava saber-li malament la renúncia per “l’amistat que ens unix”. Li agraïa el treball que ha dut a terme i confiava que “li vaja millor en les empreses futures”. Maite Ferrándiz expressava que “la decisió que ha pres deu haver estat molt meditada i ell sabrà, personalment, quins han estat els motius”. Carmelo Ortolà, com a alcalde de Pego expresssava que “em sap mal perquè portem quasi 10 anys junts ací”, el que comporta que “hem compartit penes i alegries; de tot”. En nom del poble li agraïa el temps que li ha dedicat a l’ajuntament. També li recordava que les portes del consistori continuaran obertes “per al que et faça falta”.

En este cas, el següent en la llista del Bloc-Compromís i qui deuria substituir Àngel Sendra és Lluís Pérez, qui també va presentar la seua renúncia, el que provoca que el proper regidor que entre a l’ajuntament de Pego per la formació Bloc-Compromís siga Josep Ramon Nadal.
700 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!