L’Ajuntament de Pego destina 91.000 euros a inversions

Tot i que en el pressupost de 2013 no hi ha una partida específica destinada a inversions, el finançament afectat d’exercicis anteriors permetrà a l’Ajuntament de Pego invertir quasi 91.000 euros en diferents millores per al poble. La major part d’elles tenen a veure amb l’eliminació de barreres arquitectòniques.
El plenari ordinari d’abril duia a l’ordre del dia la segona modificació de crèdits per suplements de crèdits i crèdis extraordinaris al pressupost de 2013. Esta modificació es produïa per diferents ‘saldos de prèstecs’, és a dir, diners procedents de diferents inversions fetes en exercicis anteriors que van tenir una oferta de valoració per sota del pressupostat. El que s’anomena, finançament afectat que ha de destinar-se a partides d’inversions. El total és de 90.999′ 72 euros.

L’alcalde de Pego i regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, especificava quines seran les obres en les que s’invertiran amb estos 90.999’72 euros:

– En vies públiques, s’invertirà en construir una rampa d’accés al passeig Cervantes en la part annexa a les escales centrals. També s’invertirà en un jardí que envoltarà la font de la Plaça de l’Ajuntament perquè absorbisca l’aigua que esguita la font quan fa vent.

– Mobiliari: bolardos, paperes i bancs que ja estan posats a la Plaça de l’Antic Regne de València.

– Ampliació de nitxos del cementeri.

– Llibres nous per a la biblioteca i l’arxiu. També per a material informàtic.

– Portes de cristall d’obertura automàtica a l’entrada de l’ajuntament.

El Bloc-Compromís considerava que “les inversions són necessàries encara que siguen poquetes per a les necessitats que té el poble”.

El PSPV també recolzava la proposta, “sobretot, perquè algunes obres milloren l’accessibilitat de les persones amb problemes de mobilitat”.

Ciutadans de Pego destacava que “un estalvi sempre ve derivat d’una bona gestió i si l’estalvi suposa una inversió que va destinada al poble, repercutix en la ciutadania i això sempre ve bé”.

Des del PP s’apuntava que, “tractant-se d’inversions, cada partit tindria unes prioritats”. Destacava que inversions, com els nitxos, són imprescindibles.

El punt era aprovat per 10 vots a favor (CdP, PSPV i BNV-C) i 4 abstencions (PP).
861 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!