Plenari extraordinari a Pego sobre la dessalinitzadora

Serà demà a partir de les 11.30 del matí per a debatre la proposta del Ministeri d’ubicar la planta a la partida Racons junt a l’autocine. Abans, el PP aprovarà hui en el ple de la diputació una moció de rebuig a la dessalinitzadora. El diferents grups municipals pegolins han estat convocats a la sessió extraordinària que es celebrarà demà a partir de les 11.30 hores al saló de plenaris i que té com a únic punt del dia debatre la proposta del Ministeri de Medi Ambient de la ubicació d’una dessalinitzadora en el terme municipal de Dénia.

Però abans, avui mateix, el grup popular de la Diputació d’Alacant presentarà una moció en el ple ordinari de la corporació provincial en què «mostra el seu recolzament i suport als ciutadans de Dénia i rebutja la construcció d’una dessalinitzadora en el municipi», segons un comunicat remés ahir als mitjans de comunicació.

La moció, subscrita per la portaveu del PP, Mónica Lorente, insta al Ministeri de Medi Ambient -encarregat d’executar l’obra a través de l’empresa pública Acuamed- «a buscar altres alternatives possibles que contemplen el perceptiu estudi d’impacte ambiental i paisatgístic, garantint al màxim la preservació del medi ambient».

En el text, el PP recorda que el ministeri ha proposat diverses ubicacions per a la infraestructura en la ciutat, «sent cada emplaçament motiu de polèmica per no comptar amb el suport dels partits polítics ni dels ciutadans en general», va assenyalar ahir Lorente. Cal recordar que Acuamed proposa ara col•locar la planta en la zona de Racons, perquè podria aprofitar altres conduccions com les del gas o les de la potabilitzadora a més de ser un lloc allunyat del cap de Sant Antoni, és a dir de la reserva marina.

No obstant, la diputada va indicar que nombrosos col•lectius ciutadans, agrícoles i empresarials de Dénia han traslladat el seu malestar a la diputació ja que, segons Lorente, «la intenció del Ministeri de Medi Ambient era posar en marxa la dessalinitzadora en 2008 però això no serà possible perquè han proposat fins a cinc ubicacions distintes en una clara mostra d’improvisació i falta de rigor i serietat a l’hora de parlar i contemplar el preceptiu estudi d’impacte mediambiental i paisatgístic per a buscar la millor ubicació».

Abanda de la ubicació de la planta, que compta amb el rebuig de col•lectius locals i formacions polítiques, el PP s’oposa a la construcció de dessalinitzadores com alternativa al PHN al considerar que gasta molta energia i provoca problemes mediambientals. No obstant, cal recordar que el citat Pla Hidrològic dissenyat pel govern d’Aznar no comptava amb cap infraestructura per a la Marina Alta.
394 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!