Pinyata reunix milers de pegolins i pegolines que diuen adéu al període Carnestolenc

Dissabte passat, l’enterro de la sardina va tancara el període de festes del Carnestoltes a Pego. Milers de pegolins i de pegolines i de persones vingudes de fora, van poder gaudir d’un seguici fúnebre amb cada vegada maquillatges i disfresses més treballats. El correfocs dels ‘Dimonis rafolins’ va tornar a posar la nota d’excel·lència i, la música als carrers, va permetre a la gent continuar gaudint de la nit de Pinyata.

P1300780Dissabte passat es va poder respirar de nou eixa sensibilitat especial que desperta Pinyata ens els pegolins i en les pegolines. Milers de persones, del poble i de fora, van participar en el seguici fúnebre per enterrar la sardina. Un soterrar que culmina amb la crema de les pinyates i sardines al mig del pla de la Font.

Es notaren a repetir crítiques excel·lent sobre la Pinyata. Les persones que venen de fora corroboren que es tracta d’una festa «per a repetir». «Un enterro de fantasia que cadascú interpreta a la seua manera» i és, justament eixa diversitat la que «encanta».

P1300792Les pegolines i els pegolins que fa temps que no podien gaudir de Pinyata es retroben amb ella «amb il·lusió» perquè «l’ambient no falla», una atmosfera que «només es viu a Pego». Una festa difícil de descriu i és que el millor és «viure-la».

P1300733«El nostre Carnestoltes, és el nostre Carnestoltes, la Pinyata», és el que afirmaven dos participants pegolines sobre la nit de l’enterro de la sardina. I el cert és que cada any es poden veure millors i més espectaculars maquillatges durant el seguici fúnebre de Pinyata, així com disfresses cada vegada més elaborades, el que fa que Pinyata encara siga més «espectacular», com la qualifiquen alguns i algunes.

P1300816P1300883En arribar al Pla de la Font totes (o quasi totes) les colles, ja cremades totes les sardines en la foguera que permet purificar totes les Carnestoltades per a l’any que ve, va començar el correfocs a càrrec dels ‘Dimonis rafolins’ de l’Alqueria d’Asnar que delectar els i les amants de les espurnes blanques i de colors i que va finalitzar amb un espectacular encesa de focs d’artifici que il·luminaren, com si hi hagués sol, el Pla de la Font per mostrar l’alegria de la gent que els va seguir durant tot el recorregut.

La nit de Pinyata va ser tranquil·la en matèria sanitària. Sense les xifres facilitades per Acció Urgent a la Regidoria de Festes, s’hi van atendre 11 persones amb cremades lleus produïdes abans que s’iniciara el correfocs, un coma etílic i dos atacs d’ansietat. Açò i com va transcórrer la nit, permeten valorar molt positivament la Pinyata a la regidora de Festes, Rebeca Bañuls.

2013 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!