Joan Baldoví assumix el repte d’aconseguir que «un dia en el Congrés dels Diputats es puga menjar l’arròs en crosta de Pego»

És el que va proposar dissabte passat durant la Crosta de Compromís que va tindre lloc al Mercat Municipal de la localitat. El diputat nacional de la formació assegurava que des de Compromís «intentem que a Madrid es menge d’una manera digna l’arròs […] i és per reivindicar una cultura i per mostrar com els valencians tractem l’arròs amb respecte, amb molt de respecte». Més d’un centenar de persones, moltes d’elles de fora, van participar de la VI Crosta de Compromís per Pego.

17021921_1316947425054130_6847038350234979028_nP1300711Més d’un centenar de persones van assistir dissabte passat a la VI Crosta de Compromís per Pego. Un esdeveniment en el que acudixen moltes persones d’altres localitats i també nombrosos representants de la formació, bastants d’ells i elles, actualment exercint de diputats i diputades a les Corts o al Congrés dels Diputats o exercint alts càrrecs en el Consell. Esta edició no van ser menys.

P1300687El secretari local de Compromís per Pego, Víctor Climent, va fer una oferir una curiosa interpretació de la Crosta pegolina, ja que va comparar el plat amb el govern del Botànic. En ell, l’arròs és la base, «el model de societat que volem, més igualitària». L’all de la crosta seria «el model econòmic potent», la botifarra «el finançament robust», el brou que li dóna sabor «l’educació de qualitat» i, finalment l’ou, allò que distingix la crosta d’un arròs al forn, seria la societat, una societat que apuntava Climent «la volem fer nosaltres,volem ser actors clars».

P1300705El Diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví, que és la segona vegada que acudia a la Crosta de Compromís, destacava que «les diferents maneres de cuinar l’arròs, és una cosa que ens agermana als valencians». Sobre esta base explicava que des de Compromís s’intenta que «a Madrid es menge l’arròs d’una manera digna i que no es menge l’arròs en objectes no identificables absolutament aliens al que és l’arròs» i és per això que per quart any consecutiu van portar al Congrés el Concurs Internacional de Paelles de Sueca. P1300710Declarava que esta acció és «per reivindicar tota una cultura, tot el que hi ha darrere del que representem els valencians i els valencians tractem a l’arròs amb respecte, amb molt de respecte».

En este context Joan Baldoví reptava la societat pegolina perquè «un dia en el Congrés també es puga menjar l’arròs en crosta de Pego i eixe dia tota la gent del Congrés puga saber que és eixe menjar que als de la Ribera ens pareix absolutament exòtic». Un gest que «vol donar la importància que té un plat tan desconegut, però tan bo com el que feu ací a Pego».

 

2526 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!