Pego Viu se suma a “La gran bellotada ibérica”

Pego Viu s’ha unit a la campanya «La gran bellotada ibérica». Tal com ha informat a través de les xarxes socials, està recollint una gran quantitat de bellotes per a prendre part en la iniciativa plantant-les en la comarcai participarà en la primera plantació convocada per al dissabte, dia 30. El col·lectiu ha demanat la col·laboració ciutadana per a ajudar-los en la plantació que tindrà lloc a Fleix, a la Vall de Laguar, a partir de les 10 del matí.

#LaGranBellotadaIbérica és un gran repte col·lectiu per a afrontar l’actual crisi climàtica i frenar la desertificació donant suport a la recuperació dels boscos de la península.

L’objectiu d’esta iniciativa és sembrar 25 milions de bellotes entre l’1 d’octubre de 2019 i l’1 de març de 2020, amb la participació de la ciutadania. Segons s’afirma des de els promotors de l’acció, esta va nàixer perquè el 70% de la península es troba en un alt risc de desertificació i la millor manera de combatre-ho és plantant arbres.


La bellota és l’espècie triada per a esta reforestació perquè, diuen, és la llavor de diferents arbres ibèrics, com el roures o les alzines, i han sigut durant desenes de milers d’anys, l’origen de molts dels boscos peninsulars. A més, s’assenyala que «la seua resistència i gran capacitat d’adaptació a les dures condicions mediterrànies permeten afrontar la possibilitat de frenar la desertificació en la Península Ibèrica».

1474 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!