Pego Viu ha presentat al·legacions a una sol·licitud de l’Ajuntament de Pego per ampliar el volum de la concessió d’aigua

El col·lectiu de defensa del territori Pego Viu afirma que l’Ajuntament de Pego ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer una ampliació de la concessió d’aigua potable, que actualment ronda els 700.000 metres cúbics a l’any, per a passar a obtindre fins a 1.100.000 metres cúbics d’aigua per any. Néstor Portes, president del col·lectiu de defensa del territori, ha explicat que el consistori pegolí vol posar en marxa el pou del Racó de Boja, que està fora de servei, per abastir els dos grans macroprojectes urbanístics de Penya Roja i Pego Golf.

Pego Viu s’ha presentat en l’expedient. Al mes de maig va fer al·legacions perquè, junt amb Acció Ecologista Agró, consideren contradictori que l’Ajuntament de Pego haja demanat que se li concedisca més aigua quan ha al·legat contra la sol·licitud d’ampliació de la concessió d’explotació del pou de Montaner realitzada per Oliva. Escoltem a Néstor Portes.

Com hem dit, Acció Ecologista Agró dona suport a Pego Viu en aquest assumpte, segons ha manifestat Víctor Navarro, qui indica que l’Ajuntament de Pego no ha fet cap avaluació d’impacte ambiental en aquesta petició.

En aquest sentit van les al·legacions presentades per Pego Viu, document en el qual s’afirma que «pel que sembla l’Ajuntament de Pego intenta eludir l’exigència del PORN abduint a l’elaboració a l’abril del 2014 un Estudi d’Impacte Ambiental, Estudi Hidrogeològic i Perímetre de Protecció, remesos a la Confederació el 15 de maig del 14, però, això -assegura Pego Viu- no és una veritable avaluació d’Impacte Ambiental». Néstor Portes afirma que en no tindre eixa avaluació, la Confederació no podrà tramitar l’expedient i, conseqüentment, no es podrà garantir el subministrament d’aigua a les dues urbanitzacions previstes en els projectes de Penya Roja i Pego Golf.

Néstor Portes afegeix que, a dia de hui, després del que ha succeït amb la sobreexplotació del pou Montaner, ja no cap la possibilitar d’ampliar el volum de les extraccions d’aigua sense que la Confederació actue.

Així, Pego Viu considera que l’abastiment d’aigua és un altre escull per a les projeccions urbanístiques de Pego.


UNA PETICIÓ DE 2005

Des del consistori pegolí, l’actual regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Laura Castellà, ha manifestat que l’expedient és de 2005 i que la petició d’ampliació del volum de la concessió la va fer l’Ajuntament per tal de garantir el subministrament amb la previsió de creixement natural de la població.


D’altra banda, la regidora afirma que hi ha una diferència amb la manera de procedir de l’Ajuntament d’Oliva i és que, assegura, Pego no fa extraccions per damunt del que marca la concessió que té.


Pel que fa a les al·legacions de Pego Viu, Laura Castellà diu que l’expedient sí té una Declaració d’Impacte Ambiental.


I, per últim la regidora aclareix que en l’expedient no es parla de posar en marxa el pou del Racó de Boja, sinó de rehabilitar-lo i condicionar-lo per tindre’l preparat en cas que el pou actual tinguera cap problema, com ha passat a la Vall de Gallinera. Objectiu per al qual, afirma, l’Ajuntament de Pego ja ha rebut subvencions.
947 Visites
Hola!!