432 han participat en el XLVII Certamen de Pintura, guanyat per María Sánchez

Divendres passat es va inaugurar l’exposició que recull les obres finalistes de la 47 edició d’aquest certamen nacional. La mostra està presidida per l’obra guanyadora, titulada «Mirar és más fácil que ver», quadre que ha realitzat l’artista María Sánchez, sevillana i resident a Madrid.

Tal com va assenyalar la regidora de Cultura, Laura Castellà, en aquesta edició del concurs han participat un total de 432 pintures arribades des de diferents punts de la geografia espanyola. L’edil va recalcar l’èxit de la convocatòria per atraure artistes de tot e territori espanyol i va felicitar la guanyadora.


El jurat ha tingut al front de nou a Vicent Todolí president de la Fundació Pirelli i la Comissión Assessora d’Arts Plàstiques de la Fundació Botin; i ha estat format per Rosa Maria Castells, directora del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA); Sandra Guimaraes, directora artística del centre d’art Bombes Gens; i Pilar Tebar, directora cultural de l’institut Juan Gil-Albert . Ha seleccionat, a més de la guanyadora, dos mencions especials, una per a l’obra sense títol de Quique Ortiz, i una altra per a Golden City, de José Juan Gimeno.
María Sánchez va nàixer a Sevilla al 1997, és graduada en Belles Arts per la universitat de Sevilla i treballa al Museu del Prado, a Madrid. Divendres va assistir a l’acte i es va mostrar molt sorpresa i emocionada en rebre el premi.


L’artista ha explicat què és el que va voler plasmar en aquesta obra, «Mirar es más fácil que ver», una obra molt personalista que va decidir presentar al certamen.


Cal recordar que el Certamen Nacional de Pintura consta de dues fases, en la primera els autors i autores presenten els seus quadres per via telemàtica, a través de la plataforma Mundoarti. El jurat fa una primera selecció entre aquestes obres per a triar les finalistes, que han de ser enviades a Pego perquè es faça la deliberació definitiva de manera presencial. El jurat es va reunir a la Casa de Cultura de Pego el passat 11 de maig per a fer la valoració.

Aquest canvi, i l’augment de la dotació del premi, que ara és de 5.000 euros, ha estat clau per a recuperar el certamen i donar-li més notorietat en el món de l’art. Motiu pel qual la participació s’ha disparat en els últims anys.

La mostra reuneix un total de 23 obres, entre d’elles una del pegolí Filiberto Siscar Sendra. Es troba al Centre d’Exposicions del carrer Hospital, on es pot visitar fins al 30 de juny, de dilluns a divendres, de les 17 a 20 hores, i dissabtes de 10 a 13:30 h.

652 Visites
Hola!!