Pego t’oferix «Un cabàs de comerços»

Es tracta de la nova campanya de comerç que s’ha impulsat des de la Regidoria de Comerç i Creama amb l’estreta col·laboració dels i de les professionals del municipi i la tasca d’Arrels Marinades. Esta es durà a terme els dissabtes 14, 21 i 28 d’octubre. Durant eixos tres dissabtes de matí menuts i grans podran gaudir de 9 actuacions en 9 establiments del municipi, tres per hora. Estes activitats permetran conèixer les persones que s’encarreguen de cadascun dels 27 establiments que inicien esta nova imatge i nova campanya de comerç de Pego que pretén, com a finalitat última, que la gent del poble descobrisca el que hi ha a l’interior de cada botiga. Una campanya que vol aproximar als comerciants i a la població.

P1340562‘Un cabàs de comerços’ és el que té Pego al seu interior. I no és fictici perquè compta amb 238 professionals, autònoms i comerciants. Esta realitat és la que vol mostrar la nova campanya de promoció del comerç local que impulsa la regidoria de Comerç i Creama de l’Ajuntament de Pego i que compta amb l’estreta col·laboració dels establiments del poble i de la creativitat d’Arrels Marinades.

Rosa Maria Ferrer, regidora de Comerç i Creama, explicava la inquietud que li havien transmès els i les comerciants del municipi i que tenia relació en la manera de mostrar-se a la població. Tenien ganes de deixar enrere la Fira de Comerç i apostar per alguna acció que apropara els i les comerciants a la població. Alguna cosa que implicara un nou concepte de mostrar el seu interior i d’intentar arribar a la gent jove. Amb estes pistes damunt la taula, des de la regidoria es van posar en contacte amb Arrels Marinades perquè, les anteriors col·laboracions amb esta empresa pegolina havien estat satisfactòries.

20170929_161912De tot este compendi d’idees i inquietuds, de les ganes dels comerços de Pego de retindre els pegolins i les pegolines al poble perquè gaudisqeun d’un matí lúdic en el que puguen visitar les tendes del municipi trobant activitats dirigides a ells i a elles, naix la campanya ‘Un cabàs de comerços’ que es desenvoluparà els matins dels dissabtes 14, 21 i 28 d’octubre de 10 a 13,30 hores en 27 establiments de la localitat.

L’Agent de Desenvolupament local, Alicia Carbonell, avançava que esta campanya és el punt de partida de moltes més. També explicava que des de la Xarxa AFIC es promouen estes campanyes de dinamització comercial amb subvencions a les que s’ha acollit Creama Pego.

Arrels Marinades comença a treball amb la idea d’obrir els comerços de la mà dels xiquets i de les xiquetes. Amb este punt de partida, es vol aproximar els comerciants a la ciutadania i a l’inrevés. Però és que a més, podran descobrir tendes que fins ara potser desconeixien d’una manera lúdica.

P1340559Des de la primera reunió en la que es va presentar la campanya i el seu lema, ‘Un cabàs de comerços’ es va anar modificant la imatge que identificarà els establiments pegolins i, després de conèixer que «per a ells una de les parts més importants perquè el comerç del poble continue vivint i sobrevivint és aproximar-lo al cor de la gent» perquè s’entén que «una persona al final compra al poble perquè té una sèrie de lligams emocionals». I és per això, explicava Núria Gómez, d’Arrels Marinades, que el que s’intenta amb esta campanya és «aproximar dos realitats de la mà dels xiquets» i «mostrar a les persones que s’estan fent càrrec d’eixe comerç».

A les 10h., a les 11.30h. i a les 13h., hi haurà diferents activitats en tres tendes. Tres activitats d’entre 30 i 40 minuts durant cada hora en tres comerços. En total, 9 activitats cada dissabte de matí. Eixes activitats per a passar el matí en família inclouen conta-rondalles, màgia familiar, tallers de cinema, música i titelles que ompliran les tendes del nostre poble.

Una de les comerciants que participa en esta nova campanya del comerç local, Ade Aguilar, posava damunt la taula la importància d’un «comerç local atractiu a la gent del poble». A més, considerava que la possibilitat de poder tallar el trànsit en determinats carrers durant eixos tres dissabte de matí que permeta convertir Pego en un parc, implementa la relaxació de pares i mares, perquè puguen passejar per les tendes i, pel poble en general, amb tranquil·litat. També posava en valor el fet de «ser part del poble», ser «partícip de la vida de la localitat».

La dispersió dels comerços també s’ha tingut en compte en esta campanya, ja que s’ha separat el poble en zones i és que l’objectiu «és que es veja vida». Per a visualitzar eixa unitat s’instal·laran «zones de jocs tradicionals al carrer amb música de forma que es puga veure una zona diferenciada d’eixe comerç i d’eixa campanya».

Maite Alborch, una de les comerciants amb un establiment més allunyat del centre, declarava que amb esta campanya volen que «la gent trenque el gel, que no tinga por a entrar en la tenda». De fet, un dels desitjos és que els i les participants en estos matins de dissabte se «senten com a casa» en entrar als comerços.

En certa manera, la imatge triada per identificar esta campanya, un cabàs de vímet amb un cor roig eixint del seu interior, mostra «la nostra cultura, trau la nostra personalitat, la nostra idiosincràsia».

2572 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!