Pego supera, per primera vegada, les 900 persones desocupades

El mes de febrer registrava 27 desocupats més a Pego i deixava un nou rècord de desocupació, 907 persones sense feina al municipi. Al global de la Marina Alta no és diferent, ja que a febrer, la xifra total d’aturats és de 16.986, un nou rècord. S’han afegit un total de 390 persones a la llista de l’atur comarcal.
La suma negativa s’ha establert com a norma en el tema de la desocupació. El més de febrer arreplega una altre rècord d’atur a la Marina Alta. S’afegien 390 persones més a les llistes de la desocupació. Però aquest rècord en xifres de desocupació també es dóna en algunes localitats com és el cas de Pego que al mes de febrer suma 27 persones més a l’atur i supera la xifra de les 900 persones desocupades. Més concretament s’arriba a les 907 persones sense feina al municipi. També Dénia supera, per primera vegada, la barrera de les 5000 persones demandants d’ocupació.

Des què l’estat espanyol entrara en crisi el nombre de persones a l’atur ha crescut en els últims cinc anys en 11.399, el que suposa que des de febrer de 2007, quan la desocupació era de 5.587 persones, l’atur s’ha triplicat a la Marina Alta.

S’ha destruït feina, durant el mes de febrer, a un ritme de 13’5 llocs de treball diaris. Amb aquestes xifres és normal que l’atur haja abraçat tots els sectors productius, a excepció de l’agricultura. El sector que més sofrix la destrucció d’ocupació és el sector serveis que perd 248 llocs de treballs, el que representa un 64% del total de destrucció d’ocupació. També la construcció i la indústria perden feina.

En aquest sentit, Pego segueix el mateix patró i és que a febrer on més s’ha destruït ocupació és en el sector serveis amb 489 registrats, 20 persones més que a gener. Li seguix el sector de la construcció que ha destruït 8 ocupacions deixant la xifra d’atur en 197. Després tenim la indústria amb 4 llocs eliminats, sumant 87 desocupats. En agricultura s’augmenta en una persona tenint un total de 43 persones a l’atur en aquest sector. Contràriament, el sector de persones sense activitat econòmica prèvia que també recull el servef, baixa en 6 persones passant de les 97 del mes de gener a les 91 persones al mes de febrer.

La contractació seguix en xifres irrisòries, sent el símptoma clar d’un mercat productiu estancat i en franca recessió. Este febrer s’han celebrat a penes 1.992 contractes, dels que el 88% han sigut temporals. Poca contractació i precària és evidència d’una inactivitat productiva molt preocupant a curt, mitjà i llarg termini.
510 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!